Πρόγραμμα για τον Τζόνστον

Ένας μήνας συμπληρώνεται από την ημέρα που απήχθη στη Γάζα ο ανταποκριτής του BBC, Άλαν Τζόνστον.

Το απόγευμα της Πέμπτης, BBC, CNN, Sky News και Al-Jazeera English θα μεταδώσουν ταυτόχρονα πρόγραμμα από τη Ραμάλα, τη Γάζα και το Λονδίνο, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος ο Τζόνστον.

Ο Άλαν Τζόνστον, ο ανταποκριτής του BBC που απήχθη στην πόλη της Γάζας πριν από ένα περίπου μήνα είναι "ζωντανός και καλά στην υγεία του", ανέφερε σήμερα ο γενικός διευθυντής του BBC Μαρκ Τόμσον.

Όπως διευκρίνισε, έλαβε την διαβεβαίωση από τον παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπάς, ότι ο ανταποκριτής είναι "καλά" και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωσή του.

Ακόμη τόνισε ότι ο παλαιστίνιος πρόεδρος τον "διαβεβαίωσε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή είναι πλήρως δεσμευμένη με την υπόθεση του Άλαν και εργάζεται για την επίλυσή της το συντομότερο δυνατό".

Την Τρίτη, ο παλαιστίνιος υπουργός Πληροφοριών Μουσταφά Μπαργκούτι δήλωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να απελευθερωθεί ο ανταποκριτής του BBC,η υπηρεσία του οποίου στη Γάζα επρόκειτο να ολοκληρωθεί σε λίγο καιρό.

Ο πατέρας του βρετανού δημοσιογράφου Γράχαμ Τζόνστον, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο, κάλεσε τους απαγωγείς του γιου του να απελευθερώσουν αμέσως τον Άλαν.

Κανένας δεν έχει αναλάβει μέχρι σήμερα την ευθύνη της απαγωγής αυτής.
Πηγή: skai.gr