Προειδοποίηση από τον Γερμανό "Τσιόδρα": Η πανδημία του κορωνοϊού τώρα ξεκινά

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας κρούει ο Γερμανός «Τσιόδρας» σε συνέντευξή του, τονίζοντας ότι «η πανδημία τώρα ξεκινά πραγματικά». 

Ο ιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν υποστηρίζει ότι η Γερμανία δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένη για την επόμενη φάση της πανδημίας προσθέτοντας ότι «για να διατηρήσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο τους επόμενους μήνες, πρέπει να αλλάξουμε επειγόντως πολλά», δηλώνει χαρακτηριστικά. 

Όπως αναφέρει το balthazarkorab.com ο Ντρόστεν επισημαίνει ότι απαιτούνται ρεαλιστικές λύσεις συμπληρώνοντας ότι «το γεγονός ότι επί του παρόντος βλέπουμε ένα σχετικά μέτριο ποσοστό μόλυνσης στη χώρα μας οφείλεται στο γεγονός ότι η Γερμανία αντέδρασε και εισήγαγε δραστικά μέτρα περίπου τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα από άλλες χώρες. Ήμασταν επιτυχημένοι όχι επειδή οι υγειονομικές μας αρχές ήταν καλύτερες από τους Γάλλους ή επειδή τα νοσοκομεία μας ήταν καλύτερα εξοπλισμένα από τα ιταλικά». 

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η Γερμανία θα πρέπει να έχει μια διαφοροποιημένη και πιο νηφάλια άποψη για το τι συμβαίνει στο εξωτερικό και να μάθει από τα λάθη των άλλων. «Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για πράγματα, όπως τα γήπεδα ποδοσφαίρου. Αυτό είναι πραγματικά μια παραίσθηση», τονίζει ο ιολόγος.