Προειδοποιήσεις Ζελένσκι για «προδότες»- Τι θα ζητήσει σε διαπραγματεύσεις με Ρωσία

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε τους συμπατριώτες του εναντίον κάθε συνεργασίας με τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

Σε διάγγελμά του το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους απηύθυνε αυστηρό μήνυμα πως τους «φαινομενικά ανόητους» οι οποίοι είπε πως συνεργάζονται με τον ρωσικό στρατό.

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτοί (σ.σ. οι Ρώσοι) απορρίπτουν ακόμη και τον δικό τους λαό. Τι νομίζετε πως θα κάνουν με τους ξένους προδότες;»

Διεμήνυσε στους Ουκρανούς που το σκέφτονται να επανεξετάσουν τη στάση τους. «Ξέρω όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν πολυσκέφτονται τα πράγματα».

«Αλλιώς δεν θα γίνονταν προδότες».

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας θα επιμείνει να γίνει σεβαστή η εθνική της κυριαρχία και η εδαφική της ακεραιότητα στον νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία σήμερα στην Τουρκία, δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος.

«Οι προτεραιότητές μας στις διαπραγματεύσεις είναι γνωστές: η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση», ανέφερε  κατά τη διάρκεια του βραδινού διαγγέλματός του.

«Είναι εκ των ων ουκ άνευ το να υπάρξουν αποτελεσματικές εγγυήσεις ασφαλείας. Προφανώς, σκοπός μας είναι η ειρήνη και η επιστροφή της χώρας μας στη φυσιολογική ζωή το συντομότερο δυνατό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ