Πρίγκιπας Φίλιππος: Επιστροφή στην ιδιωτική κλινική μετά την επέμβαση λόγω καρδιακής πάθησης

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος επέστρεψε το πρωί στο ιδιωτικό νοσοκομείο King Edward VII μετά από την επιτυχή επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την Τετάρτη λόγω προϋπάρχουσας καρδιακής πάθησης στο μεγάλο νοσοκομείο St Bartholomew's.

Η νεότερη ανακοίνωση του Παλατιού του Μπάκιγχαμ αναφέρει ότι ο 99χρονος Δούκας του Εδιμβούργου αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για έναν αριθμό ημερών για τη συνέχιση της αγωγής που λαμβάνει.

Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο προ 18 ημερών λόγω λοίμωξης. Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο στο οποίο υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Πριν από δέκα χρόνια είχε διακομιστεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Κέμπριτζ από το βασιλικό κτήμα του Σάντριγχαμ όπου βρισκόταν λόγω πόνων στο στήθος. Είχε διαγνωστεί με φραγμένη στεφανιαία αρτηρία.

Το Παλάτι, εν τω μεταξύ, αναμένει όπως και η υπόλοιπη Βρετανία τη συνέντευξη της Δούκισσα πως και του Δούκα του Σάσεξ στην Όπρα Γουίνφρεϊ, που θα προβληθεί στις ΗΠΑ την Κυριακή.

Σε νεότερο απόσπασμα της συνέντευξης που προβλήθηκε από το CBS το μεσημέρι, η Μέγκαν Μαρκλ δηλώνει ότι αισθάνεται «απελευθερωμένη» μετά από την αποχώρησή της από τη βασιλική οικογένεια.

Πηγή: skai.gr