Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ο Πρίγκιπας Άντριου για το σεξουαλικό σκάνδαλο

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την καταγγέλουσα Βιρτζίνια Ρόμπερτς προχωρά ο Πρίγκιπας Άντριου για το σεξουαλικό σκάνδαλο, σύμφωνα με το Skynews.

Ο πρίγκιπας Άντριου συμβιβάστηκαν εξωδικαστικά για την αγωγή της για σεξουαλική επίθεση που κατατέθηκε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Ο Δούκας του Γιόρκ, πάντα αρνoύταν τους ισχυρισμούς.

Στο δικαστικό έγγραφο, ο πρίγκιπας φέρεται να αναφέρει ότι «λυπάται για τη σχέση του» με τον καταδικασθέντα σεξουαλικό δράστη Τζέφρι Έπσταϊν ενώ επισημαίνεται ότι αυτός και η Γκιουφρέ κατέληξαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Το χρηματικό ποσό που θα πληρώσει ο 61χρονος γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ παραμένει εμπιστευτικό σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι δύο πλευρές στο δικαστικό έγγραφο που είδε το «φως» της δημοσιότητας.

Επιπλέον, ο Πρίγκιπας Άντριου προτίθεται να κάνει μια «σημαντική δωρεά» σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που υποστηρίζουν θύματα κακοποίησης.

Η συμφωνία αυτή έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη κατάθεση του πρίγκιπα Άντριου για την υπόθεση, στην οποία επρόκειτο να εξεταστεί από τους συνηγόρους της γυναίκας. Ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, δεν παραδέχθηκε οποιαδήποτε από τις κατηγορίες που του προσάπτει η γυναίκα.

Υπενθυμίζςται πως η Ρόμπερτς δήλωσε ότι έχασε την πρωτότυπη εκτύπωση της διάσημης φωτογραφίας της ίδιας και του πρίγκιπα Άντριου, κάτι που θα μπορούσε να αποδείξει αν είναι αληθινή.

«Η φωτογραφία δεν είναι στην κατοχή της Βιρτζίνια», είπε στο Daily Beast μια πηγή από το περιβάλλον της Ρόμπερτς. Η φωτογραφία είχε τραβηχτεί από τον καταδικασμένο Τζέφρι Έπσταϊν. Πίσω από τη Ρόμπερτς και τον πρίγκιπα Άντριου, στη φωτογραφία φαίνεται και η Γκιλέν Μάξγουελ.

Μια άλλη πηγή είπε ότι δεν ήταν καν σίγουρο αν το πρωτότυπο της φωτογραφίας «υπήρχε ακόμα». Ήταν σε ένα από τα πολλά κιβώτια που στάλθηκαν από το προηγούμενο σπίτι της Ρόμπερτς στο Κολοράντο, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου ζει τώρα.

Η νομική ομάδα του πρίγκιπα Άντριου ζήτησε το πρωτότυπο τον Νοέμβριο του 2021, αλλά δεν τους έχει δοθεί ακόμη. 

Η περιβόητη φωτογραφία τραβήχτηκε στο σπίτι της Μάξγουελ στο Λονδίνο τον Μάρτιο του 2001 και δείχνει τον 41χρονο πρίγκιπα Andrew με το χέρι του γύρω από τη μέση της Ρόμπερτς όταν ήταν 17.  

Στη συνέχεια ένα αντίγραφο της φωτογραφίας εμφανίστηκε το 2011.

Η Ρόμπερτς ισχυρίζεται ότι η φωτογραφία, με την οποία κέρδισε αποζημίωση 160.000 δολάρια, τραβήχτηκε το ίδιο βράδυ που ο Δούκας της Υόρκης φέρεται να της επιτέθηκε σεξουαλικά την πρώτη φορά. 

Σύμφωνα με έγγραφα που κυκλοφόρησαν στην ίδια υπόθεση, δύο πράκτορες του FBI συνέλεξαν 20 πρωτότυπες φωτογραφίες από τη δεσποινίς Ρόμπερτς, στις οποίες περιλαμβάνεται και αυτή με τον Άντριου.

Της έδωσαν ένα αντίγραφο των εικόνων σε ένα CD και κράτησαν τα πρωτότυπα.

Οι δικηγόροι της δεσποινίδας Ρόμπερτς, Ντέιβιντ Μπόις και Σίγκριντ ΜακΚόλεϊ, είπαν στην Daily Mail ότι τα αρχεία βρίσκονται ακόμα στο FBI.

Ο πρίγκιπας Άντριου και η νομική του ομάδα αμφισβητούν τις κατηγορίες, καθώς και τη γνησιότητα της φωτογραφίας. 

Πηγή: SKYNEWS