Πρέσβης ΗΠΑ στα Σκόπια: Ευχόμαστε ένταξη της «Μακεδονίας» σε ΝΑΤΟ και ΕΕ

«Οι ΗΠΑ εύχονται ένταξη της ‘’Μακεδονίας’’ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ» τόνισε την Πέμπτη ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια Τζες Μπέιλι κατά την επίσκεψή του στο Πρίλεπ (Περλεπές), σε ευθεία παρέμβασή του υπέρ του «ναι» 31 ημέρες πριν το δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών. 

«Οι ΗΠΑ είναι εταίροι με τη ‘’Μακεδονία’’ τα τελευταία 25 χρόνια, και αντιμετωπίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών, αν και δύσκολη, ως ένα δίκαιο συμβιβασμό που ανοίγει το δρόμο της ‘’Μακεδονίας’’ σε ένα λαμπρό μέλλον» υποστήριξε ο Μπέιλι. 

Είναι απαραίτητο, είπε ο αμερικανός διπλωμάτης, για τους πολίτες της «Μακεδονίας» να εξοικειωθούν με το περιεχόμενο της συμφωνίας, να προσέλθουν στις κάλπες, να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα και να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον της χώρας τους.

«Οι ΗΠΑ εύχονται να δουν τη χώρα ως 30ο μέλος του ΝΑΤΟ υπό την ονομασία "Βόρεια Μακεδονία". Το καθεστώς μέλους θα φέρει σταθερότητα και ασφάλεια. Οι γείτονές σας θα είναι οι σύμμαχοί σας, δεσμευόμενοι να σέβονται την ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία της χώρας σας. Πιστεύω ότι αξίζει να επενδύσετε σε ένα πιο λαμπρό μέλλον» τόνισε ο Μπέιλι. 

Πηγή: skai.gr