Απειλές Πούτιν: Η Ρωσία θα απάντησει γρήγορα, ασύμμετρα και σκληρά στις προκλήσεις

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε την Τετάρτη τη Δύση να σεβαστεί τις «κόκκινες γραμμές» της Ρωσίας, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η Μόσχα θα απαντήσει «ασύμμετρα, γρήγορα και σκληρά» σε οποιεσδήποτε προκλήσεις με τρόπο που θα ανάγκαζε αυτούς που βρίσκονται από πίσω τους «να μετανιώσουν για τις πράξεις τους». 

Ο Πούτιν έκανε τις σκληρές δηλώσεις του την ώρα που οι ρωσικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη βρίσκονται στο ναδίρ εξαιτίας του ουκρανικού και της υγείας του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι. 

«Θέλουμε καλές σχέσεις... και πραγματικά δεν θέλουμε να κάψουμε γέφυρες», δήλωσε ο Πούτιν στην ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους και στα δύο κοινοβούλια. «Αλλά εάν κάποιος παρερμηνεύσει τις καλές προθέσεις μας για αδιαφορία ή αδυναμία, και σκοπεύει να κάψει ή ακόμα και να ανατινάξει αυτές τις γέφυρες, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η απάντηση της Ρωσίας θα είναι ασύμμετρη, γρήγορη και σκληρή» ανέφερε. Η Ρωσία θα καθορίσει πού βρίσκεται η κόκκινη γραμμή της σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, είπε. 

Τα σχόλια του Βλαντίμιρ Πούτιν ήρθαν στο αποκορύφωμα μιας ομιλίας 78 λεπτών που κυριάρχησε από αναφορές για την απάντηση της Ρωσίας στην πανδημία COVID-19 και την οικονομική δυσκολία που ανέκυψε. 

Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκε κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ της Ρωσίας και των δυτικών χωρών που επικρίνουν τη Μόσχα για ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών κοντά στα σύνορα στην Ουκρανία.
 

Πηγή: skai.gr