Πούτιν: Δεν χρησιμοποιώ σωσίες και δεν έχω κινητό

Associated Press

Σε διάψευση μίας από τις πιο γνωστές θεωρίες συνωμοσίας στη Ρωσία προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι εάν και του προτάθηκε να χρησιμοποιεί σωσίες για λόγους ασφαλείας σε ορισμένες δημόσιες εμφανίσεις εκείνος αρνήθηκε.

Σε συνέντευξη του στο ρωσικό πρακτορείο TASS ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Πούτιν: «Είστε ο πραγματικός;». «Ναι» απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος και εξήγησε ότι ποτέ δεν έχει χρησιμοποιήσει σωσίες. «Αρνήθηκα αυτούς τους σωσίες. Αυτή η πρόταση έγινε κατά τη διάρκεια των πιο δύσκολων περιόδων στην μάχη κατά της τρομοκρατίας», εξήγησε ο Πούτιν, αναφερόμενος στις αρχές της δεκαετίας του 2000. 

Εδώ και χρόνια στην Ρωσία υπάρξει έντονα η φήμη ότι ο Ρώσος πρόεδρος χρησιμοποιεί έναν «στρατό» από σωσίες και μάλιστα υπάρχουν ειδικοί που σε κάθε δημόσια εμφάνιση του αποφαίνονται εάν πρόκειται για τον πραγματικό ή τον σωσία Πούτιν. 

Στη συνέχεια ο πρώην πράκτορας των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών KGB εξήγησε ότι ακόμη δεν έχει κινητό τηλέφωνο, καθώς αισθάνεται πιο ασφαλής με επίσημα κρατικά τηλέφωνα που προστατεύονται. 
 
 

Πηγή: skai.gr
TAGS: Πούτιν