Κλείσιμο

Πού είναι το Ιράν; 3 στους 10 Αμερικανούς δεν ξέρουν - Απίθανες απαντήσεις (μέσα και η Ελλάδα)

Ενώ η ένταση μεταξύ Ουάσιγκτον – Τεχεράνης μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα παγκοσμίως αλλά και ειδικότερα στις ΗΠΑ, έρευνα της Morning Consult για λογαριασμό της Politico «δείχνει» ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα σε ποιο σημείο του πλανήτη βρίσκεται το Ιράν.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι λιγότεροι από τρεις στους δέκα μπόρεσαν να προσδιορίσουν σε ποιο σημείο του χάρτη βρίσκεται η Ισλαμική Δημοκρατία.

Ειδικότερα, το 28% όσων ερωτήθηκαν μπόρεσαν να βρουν με ακρίβεια το Ιράν σε χάρτη που έδειχνε μόνο την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και ένα μέρος της Αφρικής. Το 23% κατάφερε να βρει το Ιράν σε έναν μεγαλύτερο παγκόσμιο χάρτη.

Οι πορτοκαλί κουκίδες είναι οι λάθος απαντήσεις που δόθηκαν. Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που τοποθέτησαν το βρίσκεται στη Ρουμανία, στο Αφγανιστάν, ακόμη και στην Αίγυπτο, τη Ρωσία αλλά και στην Ελλάδα.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα όταν οι ερωτηθέντες είχαν μπροστά τους τον παγκόσμιο χάρτη. Έχουν τοποθετήσει το Ιράν σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, από τον Καναδά, την Αργεντινή, έως και την Ινδία και την Αυστραλία.

Πηγή: skai.gr