Κιμ Γιονγκ Ουν: Πώς κατασκευάστηκαν οι νέες κατοικίες που επισκέφτηκε στην πόλη Σίνφο

O ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφτηκε τις περιοχές όπου κατασκευάζονται νέες κατοικίες στο πλαίσιο ενός «μεγαλεπήβολου σχεδίου» για την ανοικοδόμηση πόλεων που δέχθηκαν σκληρά πλήγματα από τους τυφώνες και τις καλοκαιρινές πλημμύρες, όπως ανέφεραν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ στη Βόρεια Κορέα.

Επρόκειτο για την πιο πρόσφατη επίσκεψη του Κιμ σε περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, μετά την υπόσχεση που έδωσε προηγούμενα, μέσα στην εβδομάδα, για την κατασκευή τουλάχιστον 25.000 κατοικιών, μέσα στην επόμενη πενταετία, καθώς οι πολίτες της χώρας άρχισαν μία εκστρατεία 80 ημέρων, για την επίτευξη των οικονομικών στόχων.

Η κρατική εφημερίδα «Rodong Sinmun» παρουσίασε σήμερα στο πρωτοσέλιδό της την επίσκεψη του Κιμ στις νέες κατοικίες που κατασκευάστηκαν στην πόλη Σίνφο και στην κομητεία Χονγκουόν.

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης χαμογελάει μπροστά από σειρές νέων κατοικιών με κόκκινες και κυανές σκεπές και άσπρους τοίχους.

Οι κατοικίες κατασκευάστηκαν από προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας και μέλη του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών.

«Ο ίδιος [ο Κιμ] είπε πως κατασκεύασαν τις κατοικίες άψογα, τόσο καλά όσο επαγγελματίες οικοδόμοι και επισήμανε με μεγάλη ικανοποίηση ότι οι κατοικίες αυτές αποδεικνύουν την αφοσίωση των μελών του Κόμματος», όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ