Πομπέο: Οι πωλήσεις όπλων στην Σ. Αραβία σώζουν ζωές στην Υεμένη

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, τόνισε πως οι πωλήσεις πυραύλων και άλλων όπλων υψηλής ακριβείας σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία -που έχει επικριθεί για τον θάνατο αμάχων στην Υεμένη- συμβάλλουν στη μείωση των θανάτων μεταξύ των αμάχων. 

«Η άποψη αυτής της κυβέρνησης είναι ότι προμηθεύοντας οπλισμό υψηλής ακριβείας στην πραγματικότητα ο κίνδυνος μειώνεται», είπε κατά τη διάρκεια ακρόασής του στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από το Κογκρέσο να εξετάσει και να εγκρίνει την πώληση 120.000 και πλέον κατευθυνόμενων πυραύλων και βομβών στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τα σχέδια για την πώληση των κατευθυνόμενων με λέιζερ όπλων αυτών εγείρει ανησυχίες σε ορισμένα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, καθώς ο αμερικανικός οπλισμός χρησιμοποιείται στις επιχειρήσεις υπό σαουδαραβική διοίκηση εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες άμαχοι από τον Μάρτιο του 2015.

Πηγή: skai.gr