Πομπέο: O Θεός έστειλε τον Τραμπ για να σώσει το Ισραήλ από το Ιράν

«Ο Θεός έστειλε τον Τραμπ για να σώσει το Ισραήλ από το Ιράν» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Christian Broadcasting Network, στο κανάλι που ανήκει στην Ευαγγελική Εκκλησία. 

Μετά την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, που είχε δηλώσει ότι ο Θεός έβαλε το χέρι του για να κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές ο Τραμπ, σειρά είχε ο Πομπέο ο οποίος τόνισε ότι ο Τραμπ θα σώσει τους Εβραίους από τον αφανισμό.

Ανέφερε ότι κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα λόγω της πίστης του και ότι ως χριστιανός, πιστεύει πως ο Τραμπ μεγάλωσε για να έρθει η στιγμή, «ως άλλη βασίλισσα Εσθήρ», να γλυτώσει το κράτος του Ισραήλ από τους Ιρανούς.

«Βλέποντας εδώ, Ιερουσαλήμ, την καταπληκτική δουλειά που κάνει η κυβέρνησή μας για να είναι σίγουρο ότι αυτή η δημοκρατία στη Μέση Ανατολή, το εβραϊκό κράτος, θα παραμείνει στη θέση του, είμαι σίγουρος ότι ο Κύριος εργάζεται εδώ», είπε. 

Οι δηλώσεις του Πομπέο έγιναν μετά την ανακοίνωση του Τραμπ, μέσω Twitter, ότι αναγνωρίζει την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν τα οποία κατέλαβε από τη Συρία το 1967.

Η είδηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Αιγύπτου καθώς η ισραηλινή κατοχή της περιοχής δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Εν τω μεταξύ, αμερικανοί αξιωματούχοι συντάσσουν το επίσημο έγγραφο με το οποίο θα κωδικοποιηθεί η αναγνώριση εκ μέρους των ΗΠΑ της κυριαρχίας του Ισραήλ επί των Υψωμάτων του Γκολάν.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να το υπογράψει την επόμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ουάσινγκτον.
Πηγή: skai.gr