Πολύνεκρη επίθεση στη Γερμανία: Ο δράστης φέρεται να είχε ακροδεξιά κίνητρα

Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία ανέλαβε την έρευνα για τη επίθεση εναντίον δύο μπαρ με ναργιλέδες, από την οποία σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι, στην πόλη Χανάου της Γερμανίας, καθώς ο δράστης φαίνεται ότι είχε ακροδεξιά κίνητρα.

«Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ανέλαβαν την έρευνα καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης είχε «ακροδεξιό, ακραίο παρελθόν», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Tην ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το skynews για ρατσιστικά κίνητρα κάνει λόγο και ο υπουργός εσωτερικών της χώρας καθώς όπως φαίνεται κατείχε ιστοσελίδα ρατσιστικού περιεχομένου.

O δράστης βρέθηκε νεκρός στο διαμερισμά του δίπλα στο πτώμα της 72χρονης μητέρας του που όπως φαίνεται σκότωσε πυροβολόντας την.

Λίγο νωρίτερα η εφημερίδα Bild, μη κατονομάζοντας τις πηγές της, είχε αναφέρει ότι ο δράστης των επιθέσεων –ο οποίος βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες αργότερα στο σπίτι του-- είχε ακροδεξιά κίνητρα.

Η εφημερίδα είχε μάλιστα αναφέρει ότι ο δράστης, που ονομάζεται Τομπίας Ρ., έχει αφήσει μία επιστολή και ένα βίντεο στα οποία προανήγγειλε τις πράξεις του.

Στην επιστολή του ο Τομπίας έγραφε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να εξοντωθούν κάποιοι άνθρωποι, η απέλαση των οποίων από τη Γερμανία δεν είναι πλέον εφικτή.

Οι επιθέσεις του Τομπίας είχαν στόχο θαμώνες σε μπαρ με ναργιλέδες, στα οποία συχνάζουν κυρίως αραβικής καταγωγής πολίτες. Σύμφωνα με τη Bild, μεταξύ των νεκρών είναι και άνθρωποι κουρδικής καταγωγής.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ ανήρτησε στο Twitter: «Οι σκέψεις μας σήμερα το πρωί είναι με τους ανθρώπους στη #Χανάου όπου διαπράχθηκε ένα φρικτό έγκλημα».

«Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που επηρεάστηκαν, οι οποίες θρηνούν τον χαμό των συγγενών τους», πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ