Πολύνεκρη έκρηξη σε ξενοδοχείο

Πολύνεκρη έκρηξη σε ξενοδοχείο
Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, από πολύ ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε μπροστά στο ένα από τα δύο πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης. 

Η αστυνομία πιστεύει ότι η έκρηξη οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας επειδή έγινε τη στιγμή που ένα αυτοκίνητο πλησίαζε στο οδόφραγμα, στην είσοδο ακριβώς του ξενοδοχείου Marriott.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε φωτιά σε τουλάχιστον δύο σημεία του ξενοδοχείου και ότι 20 αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο δρόμο έξω από το κτήριο καταστράφηκαν.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έγινε αισθητή σε ακτίνα μιλίων μέχρι τα περίχωρα της πόλης, ενώ προκάλεσε σοβαρότατες καταστροφές σε παρακείμενα κτήρια.

Επίσης, η ανταποκρίτρια του BBC, είπε ότι όλη η μπροστινή μεριά του ξενοδοχείου είχε καταστραφεί, ενώ ο τόπος έχει γεμίσει καπνούς και ερείπια.

Το ξενοδοχείο Marriott είναι κοντά σε κυβερνητικά κτήρια και ξένες πρεσβείες.

Η βομβιστική ενέργεια σημειώνεται την ημέρα που ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της χώρας Αλί Ασίφ Ζαρντάρι, χήρος της δολοφονηθείσας Μπεναζίρ Μπούτο, εμφανίστηκε στο κοινοβούλιο και έταξε ως προτεραιότητα της κυβέρνησής του την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το ξενοδοχείο Marriott γίνεται στόχος.

Πέρυσι, ένας βομβιστής αυτοκτονίας είχε παρασύρει μαζί του στο θάνατο άλλον έναν άνθρωπο.
Πηγή: skai.gr