Κλείσιμο

Πολύ περισσότεροι οι τρομοκράτες

Πιο έντονη και πιο υψηλή από ποτέ είναι η τρομοκρατική απειλή στη Βρετανία, σύμφωνα με διαβαθμισμένα ως απόρρητα έγγραφα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, που δημοσιεύει την Κυριακή η εφημερίδα Σάντει Τέλεγκραφ.

Όπως μεταφέρει συντάκτης της εφημερίδας που είδε την έκθεση με τον τίτλο "εκτίμηση της εξτρεμιστικής απειλής", οι ισλαμιστές που ζουν στη Βρετανία και σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον "μαλακών στόχων", είναι πολύ περισσότεροι απ' ό,τι πίστευαν οι αρχές ασφαλείας και εκτιμάται ότι ενδέχεται να αριθμούν πάνω από 2.000. Πολλοί, δε, από τους στόχος των τρομοκρατών βρίσκονται στο Λονδίνο.

Ακόμα, αποκαλύπτεται ότι ο σχεδιασμός επιθέσεων κατά της Βρετανίας πρόκειται να αυξηθεί το 2007, (χρησιμοποιώντας βομβιστές αυτοκτονίας), καθώς και ότι η αλ Κάιντα έχει γίνει μια οργάνωση "παγκόσμιας εμβέλειας" , διαθέτοντας έρεισμα σε σχεδόν όλες τις μουσουλμανικές χώρες στη Βόρειο Αφρική, την Μέση Ανατολή και την κεντρική Ασία.

Τέλος, η έκθεση εκτιμά ότι το Αφγανιστάν, όπου βρίσκονται 7.000 βρετανοί στρατιώτες, αναμένεται να υπερβεί το Ιράκ ως ο τόπος που οι τρομοκράτες θα σχεδιάζουν ενέργειες στο πλαίσιο του "ιερού πολέμου" εναντίον της Δύσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο μουλάς Νταντουλάχ, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες των Ταλιμπάν, απείλησε την περασμένη εβδομάδα μιλώντας σε βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι τα βρετανικά στρατεύματα της δύναμης του ΝΑΤΟ θα δεχθούν "εκατοντάδες" επιθέσεις αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν.
Πηγή: skai.gr