Ουκρανία: Συμφωνήθηκαν με τη Ρωσία εννέα διάδρομοι εκκένωσης

Συμφωνία με τη Ρωσία για διάνοιξη εννέα διαδρόμων εκκένωσης, μεταξύ των οποίων και από την πολιορκούμενη πόλη της Μαριούπολης, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Κίεβο σύμφωνα με το CNN. 

Οι διάδρομοι έχουν σχεδιαστεί για να επιτραπεί η ασφαλής μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στις πόλεις και η ασφαλής διέλευση για τους κατοίκους που θέλουν να φύγουν. 

Τις τελευταίες ημέρες, ένας αυξανόμενος αριθμός ιδιωτικών οχημάτων έχουν διαφύγει από τη Μαριούπολη, παρόλο που δεν υπάρχει επίσημος διάδρομος. Μια ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή που προοριζόταν για την πόλη έχει κολλήσει στο Μπερντιάνσκ, περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά, εδώ και μέρες. 

Η υπουργός Επανενσωμάτωσης των Προσωρινά Κατεχόμενων Εδαφών, Ιρίνα Βερεστσούκ δήλωσε ότι έχουν συμφωνηθεί άλλοι διάδρομοι στην περιοχή του Κιέβου, μεταξύ των οποίων από τη Μποροντιάνκα στο Ζίτομιρ και από το χωριό Σεβτσένκοβε μέχρι το Μπροβάρι. 

Επιπλέον, η Βερεστσούκ είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στις πόλεις Χοστόμελ και Μπούτσα, καθώς και στα χωριά Σεμιπόλκι, Μαρκίβτσι και Οπανασίβ.
 

Πηγή: skai.gr