Κρεμλίνο κατά Μπάιντεν: Ποιος μιλάει για «εγκληματίες πολέμου», βομβαρδίσατε Χιροσίμα και Ναγκασάκι 

Τη λογική του «κοίτα ποιος μιλάει» επικαλέστηκε εκ νέου την Πέμπτη ο «εξ απορρήτων» του Βλαντίμιρ Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ αφότου ο Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο «εγκληματία πολέμου». 

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, ο Πεσκόφ είπε ότι η δήλωση Μπάιντεν είναι «ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη, αδικαιολόγητη». «Και το πιο σημαντικό, ο αρχηγός ενός κράτους (των ΗΠΑ) που βομβαρδίζει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια, που έριξε πυρηνικές βόμβες σε μια χώρα που είχε ήδη ηττηθεί, εννοώ τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοιες δηλώσεις» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου την Τετάρτη, ο Μπάιντεν είχε πει ότι θεωρεί τον Πούτιν «εγκληματία πολέμου». Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, έχει προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή, οδήγησε σε οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα και προκάλεσε φυγή Δυτικών εταιρειών από τη Ρωσία. 

Περισσότεροι από 3,1 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. 

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε επίσης ότι η Ρωσία έχει επενδύσει πάρα πολλή ενέργεια στις συνομιλίες για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας με την Ουκρανία, η οποία θα μπορούσε να τερματίσει πολύ γρήγορα τη ρωσική εισβολή στη χώρα.

«Η αντιπροσωπεία μας καταβάλλει κολοσσιαίες προσπάθειες και εμφανίζεται πιο έτοιμη σε σχέση με την άλλη πλευρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αν συμφωνήσουμε σε κάποιο έγγραφο, αν τηρηθούν όλοι οι όροι του και εφαρμοστεί, τότε θα μπορέσει πολύ γρήγορα να σταματήσει αυτό που συμβαίνει», συνέχισε.

Όταν ρωτήθηκε για το άρθρο των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο Ουκρανία και Ρωσία έχουν σημειώσει σημαντικές προόδους στην κατάρτιση ενός ειρηνευτικού σχεδίου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απάντησε: «Δεν είναι σωστό, υπάρχουν στοιχεία που ισχύουν, αλλά στο σύνολό του είναι λανθασμένο».

Ο Πεσκόφ χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτο τον χαρακτηρισμό «εγκληματίας πολέμου» που χρησιμοποίησε ο Αμερικανός προέδρου Τζο Μπάιντεν εναντίον του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δικαίωμα να επιπλήττουν τη Ρωσία καθώς έχουν εμπλακεί σε πολλές συγκρούσεις.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εκτίμησε ότι πολλοί άνθρωποι στη Ρωσία αποδεικνύεται ότι είναι προδότες, αναφερόμενος σε όσους παραιτούνται από τις δουλειές τους και φεύγουν από τη χώρα.

Πηγή: skai.gr