Κίεβο: Πάνω από 5.700 Ρώσοι στρατιώτες νεκροί στην εισβολή στην Ουκρανία

Αξιωματικοί του ουκρανικού στρατού υποστήριξαν την Τρίτη ότι τις πρώτες πέντε ημέρες της ρωσική εισβολής στην Ουκρανία σκοτώθηκαν. 5.710 Ρώσοι στρατιώτες.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook, εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου της χώρας πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 200 Ρώσοι στρατιώτες έχουν αιχμαλωτιστεί από τις ουκρανικές δυνάμεις. 

Ο Ουκρανός αξιωματούχος ισχυρίστηκε επίσης ότι έχουν καταστραφεί 198 ρωσικά τανκς, 29 αεροπλάνα, 846 τεθωρακισμένα οχήματα και 29 ελικόπτερα αναφέρει το BBC, διευκρινίζοντας ότι  δεν μπορεί να επαληθεύσει αυτούς τους ισχυρισμούς, αλλά το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου πιστεύει ότι οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες κατά την εισβολή της στην Ουκρανία. 

Την Κυριακή, αξιωματούχοι στη Μόσχα αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι οι δυνάμεις τους υπέστησαν απώλειες, μετά από μέρες που επέμεναν ότι «κανένας Ρώσος στρατιώτης δεν σκοτώθηκε».  

Η ρωσική προώθηση προς το Κίεβο σημείωσε μόνο «μικρή πρόοδο» το προηγούμενο 24ωρο, αναφέρει νεότερη ενημέρωση από το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας το πρωί της Τρίτης.

Αυτή η μικρή πρόοδος αποδίδεται «μάλλον στις συνεχιζόμενες επιμελητειακές δυσκολίες».

Σημειώνεται επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αυξήσει τη χρήση πυροβολικού βορείως του Κιέβου και σε περιοχές στο Χάρκοβο και στο Τσερνίχιβ.

Φωτογραφίες από το μπαράζ βομβαρδισμών στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας Χάρκοβο έδωσε στη δημοσιότητα η ουκρανική Υπηρεσία Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης (SES). Το Χάρκοβο βλήθηκε από ρωσικούς πυραύλους γύρω στις 8 το πρωί. Οι φωτογραφίες θυμίζουν Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε το εμβληματικό κτίριο της κρατικής διοίκησης της Περιφέρειας στην πλατεία Ελευθερίας. Από την επίθεση επλήγησαν και κατοικημένες περιοχές αναφέρουν οι τοπικές αρχές. 

Πηγή: skai.gr