Δορυφορικές εικόνες δείχνουν μαζικό τάφο κοντά στη Μαριούπολη

Δορυφορικές εικόνες από περιοχή κοντά στην πολιορκούμενη πόλη της Μαριούπολης στην Ουκρανία δείχνουν έναν μαζικό τάφο που έχει επεκταθεί τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να συμπεριλάβει περισσότερες από 200 νέες σορούς, έγινε σήμερα Πέμπτη γνωστό από μια αμερικανική εταιρεία Maxar. 

Η Maxar Technologies ανέφερε πως η επανεξέταση φωτογραφιών από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου καταδεικνύει ότι η επέκταση ξεκίνησε μεταξύ της 23ης-26ης Μαρτίου. Ο χώρος βρίσκεται δίπλα σε ένα υπάρχον νεκροταφείο στο χωριό Μάνχους, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων δυτικά της Μαριούπολης, σύμφωνα με τη Maxar.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ στην Ουκρανία Έλλη Κασόλη, ο στρατός της Ουκρανίας διέψευσε την απόφαση που φέρεται να πήρε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για ακύρωση της επίθεσης στο εργοστάσιο χάλυβα Άζοφσταλ, αναφέροντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις κάνουν εφόδους στο εργοστάσιο.  
 

Σε διάγγελμά του νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αμφέβαλλε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν όντως ελέγχει τη Μαριούπολη. «Είναι αμφίβολο αν ελέγχει τη Μαριούπολη», είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας, «Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία ότι η Μαριούπολη έχει πέσει 100%».

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr