Ξέσπασμα Ζελένσκι προς Δύση: Πόσους ακόμα ανθρώπους να σκοτώσουν οι Ρώσοι για να επιβάλλετε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων;

Νέο ξέσπασμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την άρνηση της Δύσης να επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία. 

«Τι άλλο πρέπει να κάνουν οι κατακτητές, πόσους ακόμη ανθρώπους πρέπει να σκοτώσουν για να ανταποκριθούν θετικά οι ηγέτες της Δύσης, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ στο αίτημα της Ουκρανίας για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ή για την παροχή στη χώρα μας των αεροσκαφών που τόσο χρειαζόμαστε;» διερωτάται με ανάρτησή του στο κανάλι του στο Telegram ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Μάλιστα, ο Ουκρανός πρόεδρος αναρτά νέες φωτογραφίες της φρίκης του πολέμου, μεταξύ αυτών και του φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Άρη Μεσσήνη. 

«Ο λαός μου μετετράπη σε στρατό, είδε τις καταστροφές και το αίμα που χύθηκε εξαιτίας του εχθρού», δήλωσε νωρίτερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε απευθείας σύνδεση με την Ολομέλεια του ιταλικού Κοινοβουλίου.

«Πριν από μια εβδομάδα είχα πει ότι είχαν σκοτωθεί 79 παιδιά. Τώρα είναι 117, και δεν είναι ο τελικός απολογισμός. Δεκάδες χιλιάδες οικογένειες καταστράφηκαν, όπως και εκατομμύρια σπίτια. Ο λαός μου θάβει τους νεκρούς του στα πάρκα, σε ομαδικούς τάφους» πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Τόνισε ακόμη ότι η Μαριούπολη, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς, αριθμούσε 500.000 κατοίκους, όπως η ιταλική πόλη της Γένοβας. «Χρειαζόμαστε ειρήνη, αλλά βλέπουμε και ακούμε μόνο σειρήνες, βόμβες και πυραύλους» δήλωσε ο Ζελένσκι.

«Οι Ρώσοι βιάζουν, σκοτώνουν, βασανίζουν. Όπως οι ναζί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε χαρακτηριστικά. Ο Ουκρανός πρόεδρος επέμεινε ότι «τον πόλεμο αυτό τον οργάνωσε μόνον ο Βλαντίμιρ Πούτιν» και ζήτησε να αυξηθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

«Σταματήστε έναν μόνον άνθρωπο, ώστε να επιβιώσουν εκατομμύρια Ουκρανοί» ολοκλήρωσε ο Ζελένσκι. Δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει «πολύ σημαντικά» τα όσα του είπε σήμερα το πρωί ο πάπας Φραγκίσκος σε τηλεφωνική τους συνομιλία.

Το νοσοκομείο Παίδων στην περιφέρεια Λουχάνσκ στην Ανατολική Ουκρανία βομβάρδισαν ο Ρωσικές δυνάμεις ανέφερε στο μεταξύ η ουκρανική Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης.

Πηγή: skai.gr