Αδύνατη η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη και η εκκένωση της πόλης: Τοπικές αρχές

Η πολιορκούμενη Μαριούπολη παραμένει κλειστή για όποιον θέλει να εισέλθει και είναι "πολύ επικίνδυνη" για όποιον επιχειρήσει να φύγει, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ένας σύμβουλος του δημάρχου της πόλης αυτής της νότιας Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Αντριουστσένκο, οι ρωσικές δυνάμεις από χθες Πέμπτη παρεμποδίζουν ακόμη και την μικρότερη ποσότητα ανθρωπιστικών προμηθειών από το να φθάσει στους εγκλωβισμένους κατοίκους, καθιστώντας σαφές ότι δεν άνοιξε "ανθρωπιστικός διάδρομος", όπως είχε σχεδιαστεί.

«Είναι πολύ επικίνδυνο» να προσπαθήσει κανείς να φύγει από τη Μαριούπολη προειδοποίησε ο Πέτρο Αντριουστσένκο. 

Το Reuters σημειώνει ότι δεκάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν παγιδευτεί εδώ και εβδομάδες με λιγοστά τρόφιμα, νερό και άλλες προμήθειες στην πόλη που κάποτε φιλοξενούσε 400.000 ανθρώπους, αλλά έχει καταστραφεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Σημειώνεται ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε ότι την 1η Απριλίου θα ανοίξει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο από την πολιορκούμενη πόλη της Μαριούπολης προς τη Ζαπορίζια αύριο Παρασκευή, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr