Κλείσιμο

Πολεμική ατμόσφαιρα

Πολεμική ατμόσφαιρα επικρατεί στις σχέσεις Συρίας Ισραήλ, μετά την ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας της Συρίας, ότι τα αντιεροπορικά συστήματα της χώρας έβαλαν κατά πολεμικών αεροσκαφών του Ισραήλ..

Το επεισόδιο σύμφωνα με τη Δαμασκό έλαβε χώρα πάνω από την περιοχή Ντααράα, στη νότια Συρία.

Τι Ισραήλ διαψεύδει την συριακή ανακοίνωση.

Οι δυνάμεις της συριακής αεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν ισραηλινά αεροσκάφη που εισήλθαν στον συριακό εναέριο χώρο, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Την αυγή της 6ης Σεπτεμβρίου, εχθρικά ισραηλινά αεροπλάνα εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Συρίας από τα βόρεια σύνορά της, από τη Μεσόγειο και με κατεύθυνση την περιοχή που βρίσκεται βορειοανατολικά, σπάζοντας το φράγμα ήχου, δήλωσε εκπρόσωπος του συριακού στρατού, τον οποίο επικαλείται το Sana.

Οι δυνάμεις της αεροπορικής μας άμυνας αναχαίτισαν (τον εχθρό) και τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει τον εναέριο χώρο, αφού τα ισραηλινά αεροσκάφη είχαν βομβαρδίσει στόχους σε μη κατοικημένες περιοχές, χωρίς να προκληθούν απώλειες ή ζημιές, πρόσθεσε το πρακτορείο, επικαλούμενο τον ίδιο αξιωματούχο.

Η Συρία προειδοποιεί την κυβέρνηση του ισραηλινού εχθρού γι'αυτήν την επιθετική ενέργεια και επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει με τον τρόπο που κρίνει κατάλληλο, τόνισε ο εκπρόσωπος του συριακού στρατού στο πρακτορείο.

Ο ισραηλινός στρατός διέψευσε την πληροφορία που μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana ότι ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε στόχους στη Συρία, μετέδωσε ο Ισραηλινός Ραδιοσταθμός.

Το περιστατικό αυτό δεν συνέβη ποτέ, μετέδωσε ο ραδιοσταθμός, επικαλούμενος εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι δύο χώρες τεχνικώς βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση από το 1967, μετά την κατάληψη των υψιπέδων του Γκολάν από τους Ισραηλινούς.

 

Πηγή: skai.gr