Κλείσιμο

Ποιά είναι η πρώτη τρανς δήμαρχος της Γαλλίας - Τι είπε για τον Τραμπ και τις ... τουαλέτες (vid)

Ιστορία γράφει ένα μικρό γαλλικό χωριό, καθώς εξέλεξε την πρώτη τρανς δήμαρχο στη χώρα.

Η Μαρί Κάου που κέρδισε τις τοπικές εκλογές που έγιναν το περασμένο Σάββατο στο χωριό Τιλού ντε Μασιέν που βρίσκεται στα σύνορα με το Βέλγιο και έχει λιγότερους από 600 κατοίκους. Δήλωσε ότι το φύλο της δεν αποτέλεσε καν θέμα κατά την προεκλογική εκστρατεία και πως οι ψηφοφόροι την εξέλεξαν για το κοινωνικό της πρόγραμμα.

«Δεν με ψήφισαν επειδή ήμουν ή δεν ήμουν τρανς. Με ψήφισαν για ένα πρόγραμμα με αρχές», «οι κάτοικοι ήθελαν αλλαγή», δήλωσε η νέα δήμαρχος.

Η Κάου που ζει στο χωριό εδώ και 20 χρόνια μίλησε για τις προκλήσεις της νέας της θέσης τα λιγοστά κονδύλια, το σχολείο του χωριού που παραμένει κλειστό αλλά και μια σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με τις συνέπειες του κορωνοϊού.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στο Euronews ότι δεν τους ενδιαφέρει το φύλο της νέας δημάρχου και πως στα τόσα χρόνια που τη γνωρίζουν ξέρουν πόσο εργατική είναι.

Η νέα δήμαρχος, αναγνωρίζει ότι η εκλογή της μπορεί να συμβάλει ώστε όλοι οι τρανς να μπορούν να έχουν μια κοινωνική και πολιτική ζωή χωρίς ανισότητες.

Στην πρώτη της ανάρτηση μετά την εκλογή της ευχαριστεί τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που της έδειξαν και διαβεβαιώνει ότι θα τολμήσει αλλαγές. Αναφέρεται στην ανάγκη να αλλάξουν οι νοοτροπίες και σε διεθνές επίπεδο και αφήνει ένα αιχμηρό σχόλιο για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Κύριε Τραμπ, μπορείτε να έρθετε στο Τιλού και να διαλέξετε όποια τουαλέτα θέλετε (ανδρών ή γυναικών). Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τη στήριξή της στη νέα δήμαρχο εξέφρασε με ανάρτησή της στο Twitter η υπουργός κοινωνικής ισότητας Μαρλέν Σιαπά, γράφοντας «Στον αγώνα κατά της τρανσ-φοβίας, απαιτείται να αναλαμβάνουν πολιτικές και κοινωνικές ευθύνες. Συγχαρητήρια Μαρί Κάου».

Πηγή: skai.gr