Πληροφορίες για ισραηλινές επιδρομές σε βάση της Συρίας (βίντεο - φωτό)

Επιδρομές ισραηλινών αεροσκαφών σημειώθηκαν αργά το Σάββατο το βράδυ στο συριακό στρατιωτικό αεροδρόμιο αλ Μεζέχ στα δυτικά προάστια της Δαμασκού σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Israel. Όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα, το αεροδρόμιο έπληξαν πέντε πύραυλοι. 

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι ισχυρές εκρήξεις προκλήθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς με συνέπεια επιβεβαιωμένες, όπως αναφέρει, πληροφορίες για θύματα. 

Μια πηγή των συριακών υπηρεσιών πληροφοριών έκανε λόγο στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik επίσης για επίθεση με πυραύλους ενάντια στο αεροδρόμιο, σημειώνοντας ότι το αλ Μεζέχ δεν επηρεάστηκε από την επίθεση. Όπως είπε, σημειώθηκαν εκρήξεις σε μια αποθήκη πυρομαχικών που βρισκόταν κοντά ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι τα συριακά αντιαεροπορικά συστήματα αναχαίτισαν τις επιθέσεις.



Αξιωματούχος σε μια τοπική συμμαχία που στηρίζει τις συριακές δυνάμεις δήλωσε ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από επιθέσεις πυραύλων που είχαν στόχο τη βάση, αλλά τα αντιαεροπορικά συστήματα αναχαίτισαν την επίθεση.

Συριακά μέσα ενημέρωσης έκαναν πάντως λόγο για έκρηξη σε χωματερή πυρομαχικών εξαιτίας ενός ηλεκτρολογικού προβλήματος και διέψευδε ότι έγιναν ισραηλινές επιδρομές. Πηγή του συριακού στρατού, σύμφωνα με συριακά μέσα ενημέρωσης, τόνισε ότι «η αεροπορική βάση Μεζέχ δεν εκτέθηκε σε καμία ισραηλινή επιθετική ενέργεια».

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr
TAGS: ΗΠΑ ΟΗΕ