Πλήρης κάλυψη Ερντογάν σε Σοϊλού - Τι απαντά στον «νονό» του οργανωμένου εγκλήματος

Ο Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες του «νονού» του οργανωμένου εγκλήματος Σεντάτ Πεκέρ εναντίον κορυφαίων αξιωματούχων και συμμάχων του τούρκου προέδρου για διαφθορά και άλλα εγκλήματα, ενώ υπερασπίσθηκε τον υπουργό Εσωτερικών και δήλωσε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δει μέχρι σήμερα μια σειρά από βίντεο του Πεκέρ, ενός καταδικασμένου αρχηγού συμμορίας. Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού έχει αρνηθεί τις κατηγορίες αυτού του τελευταίου, όμως τα βίντεο έχουν προκαλέσει τις σφοδρές επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, απειλώντας την κυβέρνηση του Ερντογάν.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και κατά την πρώτη δημόσια αναφορά του στο θέμα αυτό, ο Ερντογάν υποστήριξε πως ο στόχος των βίντεο είναι να βλάψουν την Τουρκία.

Η κυβέρνηση θα καταδιώξει εγκληματίες του οργανωμένου εγκλήματος σε όλο τον κόσμο, θα τους φέρει πίσω στην Τουρκία και θα τους παραδώσει στον νόμο για να ματαιώσει αυτά τα «παιγνίδια», δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ