Κλείσιμο

Πλημμύρες σε Ινδία και Βιετνάμ

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο κεντρικό Βιετνάμ την τελευταία εβδομάδα από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων, ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι θα προκληθούν πλημμύρες και στις ορεινές περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου το Σαββατοκύριακο αναμένεται επιδείνωση της κακοκαιρίας.

Στο κεντρικό Βιετνάμ αγνοείται η τύχη άλλων οκτώ ανθρώπων, αλλά τα νερά έχουν αρχίσει να υποχωρούν.

Λόγω των πλημμυρών έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των σιδηροδρόμων που συνδέουν το βόρειο με το νότιο Βιετνάμ και γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθούν οι ζημιές στις γραμμές, στην περιοχή Κουάνγκ Μπιν, ώστε να επαναλειτουργήσουν οι σιδηρόδρομοι το ταχύτερο δυνατό.

Λόγω των πλημμυρών υπέστησαν μεγάλες ζημιές 55.000 σπίτια και 274.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Το μόνο καταφύγιο που έχω είναι η στέγη του σπιτιού μου, δήλωσε χαρακτηριστικά ένας άνδρας που έχει καταφύγει στη στέγη του σπιτιού του, στην επαρχία Χαν Τιν, 340 χιλιόμετρα νοτίως του Ανόι.

Οι αρχές προσπαθούν να στείλουν βοήθεια σε τρόφιμα και νερό στους πλημμυροπαθείς, αλλά το έργο τους δεν είναι εύκολο αφού πολλοί δρόμοι έχουν καταστραφεί και οι τηλεπικοινωνίες με αρκετές επαρχίες έχουν διακοπεί.

Οι βροχοπτώσεις των μουσώνων πλήττουν νέες περιοχές της Ινδίας, την ώρα που οι αρχές προσπαθούν να μεταφέρουν τρόφιμα και νερό στις επαρχίες που είχαν πληγεί τις προηγούμενες μέρες, όπου εκφράζονται φόβοι για επιδημίες.

Οι βροχές προκάλεσαν πλημμύρες στο δυτικό Γκουζαράτ, τη Μαχαράστρα, τη Γκόα και στο κρατίδιο Μαντία Πραντές, με συνέπεια να υπάρχουν αρκετοί νεκροί, δήλωσε εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών. Ωστόσο η κατάσταση έχει βελτιωθεί στο ανατολικό Μπιχάρ και το βόρειο Ουτάρ Πραντές, που είχαν τα σοβαρότερα προβλήματα λόγω των πλημμυρών, καθώς τα νερά των ποταμών υποχωρούν και επιταχύονται οι διαδικασίες παροχής βοήθειας, πρόσθεσε.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες λόγω των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην Ινδία έχουν χάσει τη ζωή τους 1550 άνθρωποι, από τους οποίους οι 29 το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Πάνω από 21 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των καταστροφών και των πλημμυρών.
Πηγή: skai.gr