Πλήγμα για τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα της Ρουαγιάλ οι Σοσιαλιστές να επιλέξουν το συντομότερο τον ή την υποψήφιό τους για τις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2012.

Η απουσία συμφωνίας προκειμένου να υπάρξουν άμεσα σαφείς και διαφανείς διαδικασίες και ο προσδιορισμός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος συνιστά, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, πλήγμα για τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ, την ηττηθείσα υποψήφια των Σοσιαλιστών στην εφετινή αναμέτρηση, η οποία ζητεί το κόμμα να επιλέξει τον ή την υποψήφιό του το συντομότερο δυνατόν.

Η Ρουαγιάλ άφησε να εννοηθεί ότι θέλει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το 2012, παρά τις ενστάσεις εντός του κόμματος.

Σε συνάντηση κορυφαίων στελεχών των Σοσιαλιστών ο ηγέτης του κόμματος Φρανσουά Ολάντ είπε ότι οι ιδεολογικές γραμμές θα επανεξετασθούν μετά τις δημοτικές εκλογές του 2008, προσθέτοντας ότι ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία θα επιλεγεί πιθανώς το 2010.

Οι Σοσιαλιστές δεν έχουν ακόμη καταστήσει σαφές εάν θα κινηθούν προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά μετά την ήττα της Ρουαγιάλ η οποία τάχθηκε υπέρ της προσέγγισης του κεντρώου χώρου από τον συντηρητικό Νικολά Σαρκοζί τον Μάιο.

Όπως αναμενόταν, η Ρουαγιάλ δεν έλαβε μέρος στη συνάντηση.

Ακόμη, η Ρουαγιάλ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα επιδιώξει την ανάληψη της ηγεσίας του Σοσιαλιστικού κόμματος. Πρόσθεσε μια προσωπική νότα στην σύγκρουση για την ηγεσία του κόμματος όταν ανακοίνωσε ότι χώρισε με το σύντροφό της για περίπου 30 χρόνια τον σημερινό ηγέτη του κόμματος Ολάντ.

Ο Ολάντ, ο οποίος έχει τέσσερα παιδιά με τη Ρουαγιάλ, έχει δηλώσει ότι θέλει να παραμείνει στο θώκο έως το 2008, και το πρώην ζευγάρι έχει ανταλλάξει έμμεσες φραστικές επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες.
Πηγή: skai.gr