Πήρε κεφάλι ο Ομπάμα

Ωφελημένος από την οικονομική κρίση φαίνεται ότι βγαίνει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για το Λευκό Οίκο, Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που του δίνει προβάδισμα με ποσοστό 51% έναντι 46% του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Τζον Μακέιν.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του καναλιού CNN και της εταιρείας Opinion Research Corporation, ένας στους δύο Αμερικανούς θεωρεί υπεύθυνους για την κρίση τους Ρεπουμπλικανούς που βρίσκονται στην εξουσία τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Το 47% των εγγεγραμμένων εκλογέων κρίνει ότι ευθύνονται οι Ρεπουμπλικανοί ενώ μόνο το 24% καταλογίζει ευθύνες στους Δημοκρατικούς.

Η προηγούμενη δημοσκόπηση των CNN/Opinion Research έδινε στους δύο υποψηφίους προέδρους το ίδιο ακριβώς ποσοστό, 48%.

Εξάλλου, στο ερώτημα ποιος θεωρείται ικανότερος να χειριστεί την οικονομική κρίση ο Ομπάμα προηγείται με διαφορά δέκα μονάδων του Μακέιν.

Ο γερουσιαστής του Ιλινόι φαίνεται πως κερδίζει συμπάθειες στη θεωρούμενη εκλογική βάση των Ρεπουμπλικανών, δηλαδή στους άνδρες και στους ηλικιωμένους.

\"Η οικονομία θεωρείτο ανέκαθεν η Αχίλλειος πτέρνα του Τζον Μακέιν και η δημοσκόπηση δείχνει πως τα ποσοστά του Ομπάμα άρχισαν να ανεβαίνουν από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, τη στιγμή που η οικονομική κρίση χτύπησε τα νοικοκυριά πολλών Αμερικανών\", δήλωσε ο αναλυτής του CNN, Κίτινγκ Χόλαντ.
Πηγή: skai.gr