Πιο ψηλός από τον ψηλότερο...

Πιο ψηλός από τον ψηλότερο...
Ένας 27χρονος Κινέζος φέρεται να είναι ο πιο ψηλός άνθρωπος στον κόσμο, ξεπερνώντας με τα 2,46 μ του κατά 10 εκατοστά τον κάτοχο του τίτλου που καταχωρεί το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Το μεγαλοπρεπές ύψος του Ζάο Λιάνγκ μετρήθηκε από τους γιατρούς που κλήθηκαν να τον εγχειρήσουν στο νοσοκομείο της πόλης Τιανζίν προκειμένου να τον ανακουφίσουν από τραυματισμό που υπέστη προ 10ετίας, όταν έπαιζε ακόμη μπάσκετ.

Όμπως, επειδή ο πρώην μπασκετμπολίστας δεν έχει μετρηθεί από αντιπροσώπους του Βιβλίου Γκίνες, ο συμπατριώτης του Μπάο Ζισούν, 57 ετών και ύψους 2,36μ, εξακολουθεί να κρατά το ρεκόρ.

Μετά τον τραυματισμό του ο Ζάο Λιάνγκ έμεινε άνεργος έως το 2006, οπότε και βρήκε απασχόληση σε τσίρκο, κάνοντας τον ταχυδακτυλουργό και παίζοντας σαξόφωνο και φλάουτο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο πανύψηλος Ζάο θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει χωρίς πρόβλημα έπειτα από περίοδο ανάνηψης δύο μηνών, ενώ το ύψος του δεν του έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην υγεία του.

Οι γονείς του, αμφότεροι "μέσου ύψους", δεν γνωρίζουν πού μπορεί να οφείλεται το γεγονός ότι ο γιος τους προέκυψε γίγαντας.
Πηγή: skai.gr