Πιλότος σχημάτισε στον αέρα το πορτρέτο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Το... ουράνιο πορτρέτο της εκλιπούσης βασίλισσας πάνω από το Ηνωμένο Βασίλειο είχε ύψος 65 μίλια (σχεδόν 105χλμ) και πλάτος 39 μίλια (σχεδόν 63χλμ).

Μία γυναίκα πιλότος δημιούργησε το μεγαλύτερο πορτρέτο της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ πετώντας πάνω από συγκεκριμένα σημεία και «σχεδιάζοντας» το περίγραμμά της σε ραντάρ καταγραφής, ώστε για να συγκεντρώσει χρήματα για μια φιλανθρωπική οργάνωση.

Στη δίωρη πτήση με ένα Piper PA-28 την Πέμπτη, η Amal Larhlid δημιούργησε το χαρακτηριστικό προφίλ της εκλιπούσης βασίλισσας και αυτό που την δυσκόλεψε ήταν να  σχηματίσει με λεπτομέρεια το περίτεχνο στέμμα.

pilot portret

Το... ουράνιο πορτρέτο της Ελισάβετ πάνω από το Ηνωμένο Βασίλειο είχε ύψος 65 μίλια (σχεδόν 105χλμ) και πλάτος 39 μίλια (σχεδόν 63χλμ).

«Η βασίλισσα Ελισάβετ αποτέλεσε έμπνευση για πολλές γενιές, αφιερώνοντας τον εαυτό της στην υπηρεσία του λαού για 70 χρόνια. Θα πετάξω για να φτιάξω το πορτρέτο της σε ένδειξη σεβασμού. Θα είναι πάντα στις καρδιές μας, όπως και οι αγαπημένοι μας που μας άφησαν επίσης» δήλωσε η Αμάλ λίγο πριν το εγχείρημά της.

Η Ελισάβετ Β' απεβίωσε στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, σε ηλικία 96 ετών, στο κάστρο του Μπαλμόραλ. 

Πηγή: skai.gr