Πηγή συγκρούσεων και αστάθειας

Η επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας, κ. Τζίπι Λίβνι, ζήτησε η διεθνής κοινότητα να δραστηριοποιηθεί απέναντι στις \φιλοδοξίες\, που τρέφει η ιρανική κυβέρνηση, αποκαλώντας ταυτοχρόνως το Ιράν \πηγή συγκρούσεων και αστάθειας\.

\Κανένα υπεύθυνο κράτος δεν αρνείται, ότι το Ιράν αποτελεί έναν κύριο υποστηρικτή της τρομοκρατίας. Είναι η πηγή σπουδαίας αστάθειας και της σύγκρουσης στο Ιράκ, την Παλαιστίνη, τον Λίβανο, ενώ αποτελεί και τον εχθρό της αραβοϊσραηλινής συνύπαρξης\, δήλωσε στη διάρκεια ομιλίας της ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ η ισραηλινή αξιωματούχος. \Ακόμα υπάρχουν όσοι, στο όνομα της συναίνεσης και του διαλόγου, συνεχίζουν να αντιτίθενται στα επείγοντα και αναγκαία μέτρα, για να σταματήσουν οι καταστροφικές φιλοδοξίες του Ιράν\, πρόσθεσε η ίδια.

Ωστόσο, στην ομιλία αυτή η ισραηλινή υπουργός των Εξωτερικών δεν θέλησε να αναφερθεί λεπτομερέστερα σε αυτά τα \αναγκαία επείγοντα μέτρα\.

Τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία) αλλά και η Γερμανία συναινούν στην προοπτική μόνον μετά την πρώτη Νοεμβρίου να ληφθούν ενδεχομένως ενισχυμένες κυρώσεις κατά του Ιράν, με δεδομένο πως ο εμπλουτισμός ουρανίου, σε ποσότητα, συνεχίζεται αδιάλειπτα από την Τεχεράνη.
Πηγή: skai.gr