Πεσκόφ: Οι Λιθουανοί είναι πλέον αντίπαλοί μας - Ελπίζουμε για το καλύτερο, προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο

Η απόφαση του Βίλνιους να μπλοκάρει τις μεταφορές εμπορευμάτων που υπόκεινται στις κυρώσεις της ΕΕ προς το ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ στη Βαλτική Θάλασσα έχει εξαγριώσει τη ρωσική κυβέρνηση.

«Η Μόσχα είναι "γεμάτη αποφασιστικότητα" για τον αποκλεισμό των μεταφορών του Καλίνινγκραντ, αλλά δεν θα βιαστεί να λάβει αποφάσεις», δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Η απόφαση του Βίλνιους να μπλοκάρει τις μεταφορές εμπορευμάτων που υπόκεινται στις κυρώσεις της ΕΕ προς το ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ στη Βαλτική Θάλασσα έχει εξαγριώσει τη ρωσική κυβέρνηση.

Το Κρεμλίνο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Λιθουανία να άρει τους περιορισμούς της στη διέλευση προς τον θύλακα της Ρωσίας στη Βαλτική, αλλά προετοιμάζεται για το χειρότερο, σχολίασε.

«Ας μην αποκλείσουμε τίποτα. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο και ας προετοιμαστούμε για το χειρότερο. Και αυτό ακριβώς κάνουμε τώρα» ανέφερε απειλητικά ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος, χωρίς να διευκρινίσει ποιο είναι «το χειρότερο» ενδεχόμενο. 

«Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε εδώ, αλλά, ταυτόχρονα, είμαστε γεμάτοι αποφασιστικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ σχολιάζοντας την κατάσταση ο Πεσκόφ. «Θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να ληφθούν ορισμένες αποφάσεις».

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν υποστήριξε ότι η Ρωσία έχει απόλυτο δίκιο στο ζήτημα του Καλίνινγκραντ, αναλύει την κατάσταση, και εκφράζει τη θέση της σχετικά με τον αποκλεισμό.

«Αναλύουμε αυτή την κατάσταση με τον πιο σοβαρό τρόπο. Μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, γνωστοποιούμε [τη θέση] μας στους αντιπάλους μας» δήλωσε ο Πεσκόφ. «Σε αυτή την κατάσταση, έχουμε απόλυτο δίκιο» επέμεινε.

«Δυστυχώς, δεν είναι πλέον εταίροι μας, είναι αντίπαλοί μας τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Όταν ρωτήθηκε εάν θα πρέπει να αναμένονται κάποια αντίποινα μετά την έκθεση του Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Πέσκοφ απάντησε: «Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να αναλύσουμε την κατάσταση». «Πιστεύω ότι το χρειάζονται και οι αντίπαλοί μας», πρόσθεσε με νόημα.

Πηγή: skai.gr