Περού: Πάνω από 188.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

AP

Το Περού, χώρα που πλήττεται σκληρά από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, ξεπέρασε χθες Κυριακή τα 2 εκατομμύρια κρούσματα του SARS-CoV-2, τραγικό ορόσημο που πέρασε σχεδόν απαρατήρητο στη χώρα των Άνδεων, που αδημονεί να μάθει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της περασμένης εβδομάδας.

Συνολικά 2.001.059 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό και 188.443 ασθενείς με τον COVID-19 έχουν υποκύψει, σύμφωνα με τα δεδομένα που ανακοίνωσε χθες το περουβιανό υπουργείο Υγείας.

Εξάλλου 10.711 άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, οι 2.548 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Το Περού είναι η χώρα που καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη θνητότητας στον κόσμο, θρηνεί δηλαδή τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών σε σύγκριση με τον πληθυσμό του (33 εκατ. κάτοικοι).

Οι περουβιανές αρχές αναθεώρησαν την 31η Μαΐου τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας του COVID-19, αυξάνοντάς τον από τους 69.000 στους 180.000, ακολουθώντας τις συστάσεις τεχνικού συμβουλίου που σχηματίστηκε τον Απρίλιο και συγκροτείται από Περουβιανούς ειδικούς και στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Το επίσημο αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εξαιρετικά αμφίρροπων προεδρικών εκλογών της περασμένης Κυριακής, στον οποίο αναμετρήθηκαν η υποψήφια της λαϊκιστικής δεξιάς Κέικο Φουχιμόρι και ο ηγέτης της ριζοσπαστικής αριστεράς Πέδρο Καστίγιο, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ