Περού: Κάτοικοι επανατοποθετούν την 500 ετών γέφυρα των Ίνκας από σχοινιά (vid)

Περουβιανοί από την κοινότητα Huinchiri στην περιοχή Κούσκο ανακατασκευάζουν μια κρεμαστή γέφυρα  των Ίνκας  500 ετών, που κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές ύφανσης για να δημιουργηθεί μια διασταύρωση πάνω από τον ποταμό Apurimac.Η γέφυρα Q’eswachaka χρησιμοποιείται για πάνω από 500 χρόνια για τη σύνδεση κοινοτήτων που χωρίζονται από τον ποταμό. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας βρέθηκε σε πολύ κακή κατάστασης και κατέρρευσε τον Μάρτιο.

Μέλη των πληγέντων κοινοτήτων, όπως το Huinchiri, αποφάσισαν να ξαναχτίσουν τη γέφυρα μήκους 30 μέτρων με την παραδοσιακή μέθοδο των Ίνκας: υφαίνοντας την.

Ομάδες εργατών, ξεκινώντας από τις δύο πλευρές της χαράδρας και ισορροπώντας σε γιγαντιαία σχοινιά που είχαν τεντωθεί πάνω από τον ποταμό, εργάστηκαν κινούμενοι προς το κέντρο, τοποθετώντας μικρότερα σχοινιά ως εμπόδια μεταξύ των σχοινιών κιγκλιδώματος και του δαπέδου του διαδρόμου.

«Πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας, δεν η γέφυρα δεν συντηρήθηκε… Γι 'αυτό στις αρχές του τρέχοντος έτους η γέφυρα έπεσε», δήλωσε ο Περιφερειακός Διοικητής του Κούσκο Ζαν Πολ Μπενάβεντε.

«Αλλά τώρα είναι σαν μια απάντηση στην ίδια την πανδημία. Από τα βάθη της περουβιανής ταυτότητας των Άνδεων, αυτή η γέφυρα υφαίνεται κατά μήκος του Apurimac και μπορούμε να πούμε στον κόσμο ότι σιγά σιγά προχωράμε. »

Πηγή: Guardian