Κλείσιμο

Περού: Ανακοίνωσε την αγορά 55 εκατ. δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού το 2022

Οι αρχές του Περού θα αγοράσουν 55 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 το 2022 για να χορηγηθεί τέταρτη ένεση στο υγειονομικό προσωπικό και τη μερίδα του πληθυσμού που θεωρείται η πιο ευάλωτη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Συμφωνήσαμε με διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες την αγορά 55 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων την ερχόμενη χρονιά (...), που θα μας επιτρέψει να χορηγήσουμε τέταρτη αναμνηστική δόση στους πιο ευάλωτους πολίτες και στο (υγειονομικό) προσωπικό πρώτης γραμμής (γιατρούς, νοσοκόμους και νοσοκόμες)», δήλωσε στον Τύπο ο περουβιανός υπουργός Υγείας, ο Ερνάντο Σεβάγιος.

Σημείωσε ότι ο εμβολιασμός του πληθυσμού με την τέταρτη δόση, τρεις μήνες μετά την τρίτη, θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε επίσης την αγορά εμβολίων της Pfizer και την έναρξη τον Ιανουάριο του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, οι μολύνσεις διπλασιάστηκαν, ξεπερνούν πλέον τις 1.500 την ημέρα, ενώ οι θάνατοι πλέον είναι πάνω από 50 σε ημερήσια βάση.

Η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής απαγόρευσε τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τους εορτασμούς για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ενώ παρέτεινε την ισχύ της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 23:00 ως τις 04:00.

Οι αρχές του Περού ευελπιστούν ότι με τα μέτρα αυτά θα ανασχεθεί η εξάπλωση της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον· έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 71 κρούσματά της, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η περουβιανή κυβέρνηση παρέτεινε την Τετάρτη ως την 31η Ιανουαρίου την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σε ισχύ εδώ και 21 μήνες εξαιτίας της πανδημίας.

Η χώρα των Άνδεων με 33 εκατομμύρια κατοίκους καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη θνητότητας της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον κόσμο: 6.122 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων, κατά τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται στους επίσημους αριθμούς.

Το Περού μετρά από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα πάνω από 202.000 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 επί συνόλου 2 και πλέον εκατομμυρίων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ