Περισσότεροι από 30 νεκροί από εκρήξεις βομβών και επιθέσεις ενόπλων στο Ιράκ

Ένοπλοι έστησαν ενέδρα σε ένα αστικό λεωφορείο σε μία από τις πιο επικίνδυνες συνοικίες της Βαγδάτης και σκότωσαν επτά από τους επιβάτες του. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, μέσα στο όχημα βρέθηκαν τα πτώματα τεσσάρων ατόμων ενώ άλλοι τρεις νεκροί, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, κείτονταν στη μέση του δρόμου, σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από το λεωφορείο. Η επίθεση αυτή σημειώθηκε στον κεντρικό δρόμο της Αμρίγια, μιας γειτονιάς που θεωρείται προπύργιο των σουνιτών.
Σε διάφορα άλλα επεισόδια στο Ιράκ σκοτώθηκαν άλλοι 26 άνθρωποι και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν.
Στην τριπλή επίθεση, με παγιδευμένο αυτοκίνητο αλλά και με όλμους, που σημειώθηκε στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 51 έχουν τραυματιστεί. Εξάλλου, από βόμβα που εξερράγη στην οδό Ρασίντ, κοντά σε ένα εστιατόριο, σε μικρή απόσταση από την Κεντρική Τράπεζα του Ιράκ, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν. Αλλη μία βόμβα εξερράγη στην αγορά της οδού Κιφάχ της σουνιτικής συνοικίας Σεϊχ Ομάρ, τραυματίζοντας 14 ανθρώπους.
Στο Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, οι νεκροί από την επίθεση με παγιδευμένο φορτηγό που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα μπροστά στα γραφεία της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν ανέρχονται σε πέντε, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών. Στη Χαβίτζα, 50 χιλιόμετρα δυτικά του Κιρκούκ, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από ενόπλους και μία βόμβα εξερράγη σε δρόμο, κοντά σε οδόφραγμα της αστυνομίας, τραυματίζοντας έξι άτομα, τρεις αστυνομικούς και ισάριθμους πολίτες.
Στην Ντιγιάλα, ένοπλοι δολοφόνησαν τον εκπρόσωπο του Ισλαμικού Κόμματος στο επαρχιακό συμβούλιο, Αντνάν Ισκαντάρ αλ-Καΐσι και τραυμάτισαν τους δύο σωματοφύλακές του.
Τέλος, στην Μπακούμπα, έξι Ιρακινοί (οι δύο αστυνομικοί) σκοτώθηκαν και άλλοι 17 τραυματίστηκαν σε διάφορα επεισόδια. Στην ίδια περιοχή βρέθηκαν τα πτώματα δύο ατόμων, ενός αστυνομικού και ενός πολίτη.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr