Περικοπές θέσεων εργασίας στο BBC

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Περίπου 450 θέσεις εργασίας θα κόψει το BBC από τον ειδησεογραφικό τομέα του σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης 80 εκατομμυρίων λιρών.

Η επικεφαλής του τμήματος ειδήσεων του βρετανικού οργανισμού Φραν Άνσγουορθ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι δημοσιογράφοι θα καλύπτουν όλο και συχνότερα ένα θέμα για όλα τα τμήματα και εκπομπές του BBC, μειώνοντας τον αριθμό των δημοσιογράφων που απασχολούνται αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα και περιορίζοντας τον αριθμό των καλυπτόμενων θεμάτων.

Επίσης, θα δίνεται αυξημένη έμφαση στις ενημερωτικές ιστοσελίδες του οργανισμού έναντι του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης.

Η δημοφιλής τηλεοπτική εκπομπή της δημοσιογράφου Βικτώρια Ντάρμπισιρ θα κοπεί, ενώ εκτενείς θα είναι οι περικοπές προσωπικού στην εμβληματική καθημερινή τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή Newsnight, καθώς και στον ειδησεογραφικό ραδιοφωνικό σταθμό BBC 5 Live.

Η κα Άνσγουορθ ανακοίνωσε τις περικοπές σε συνάντηση με το προσωπικό του BBC, τονίζοντας ότι ο οργανισμός βρίσκεται υπό τη μεγαλύτερη απειλή που έχει βρεθεί ποτέ λόγω καταγγελιών για μεροληψία και για ανεπαρκή δικαιολόγηση του τέλους που πληρώνουν οι Βρετανοί πολίτες.
 

Πηγή: skai.gr