Πέντε νεκροί από πλημμύρες στη νότια Τουρκία

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί αγνοούνται εξαιτίας των πλημμύρων που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις, επί τρεις ημέρες, στην Αττάλεια, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπεκίρ Κουμπούλ. «Μέχρι τώρα έχουμε πέντε νεκρούς και τρεις αγνοούμενους», τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Μόλις σταμάτησαν οι βροχές τα συνεργεία διάσωσης κατέβαλαν μεγαλύτερες προσπάθειες για να εντοπίσουν τους αγνοούμενους και να φτάσουν σε χωριά που είχαν αποκλειστεί όταν υπερχείλισαν τα ποτάμια της περιοχής.
Σύμφωνα με τον Αλαατίν Γιουκσέλ κυβερνήτη της επαρχίας η ταχύτητα των ανέμων τις προηγούμενες ημέρες έφτασε τα 93 χιλιόμετρα ανά ώρα. Όπως ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην περιοχή της Αττάλειας μέσα σε μια ημέρα έβρεξε τόσο όσο υπό κανονικές συνθήκες θα έβρεχε σε έναν ολόκληρο μήνα.
Τέσσερις μικρές γέφυρες καταστράφηκαν, πολλά σπίτια παρασύρθηκαν από τα νερά και οι καλλιέργειες πλημμύρισαν. Κλειστά τέλος παραμένουν μέχρι σήμερα τα σχολεία σε πολλές περιοχές της επαρχίας.
Πηγές: ΑΠΕ - Γαλλ. Πρακτ.
Πηγή: skai.gr