Πέμπτη παγκοσμίως η Ιταλία στην καταγραφή της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού

Η Ιταλία είναι πέμπτη παγκοσμίως στην καταγραφή της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών που έχουν δημοσιευθεί από τους Financial Times.

«Τα περιστατικά της μετάλλαξης παρουσιάζουν σαφώς αύξηση αλλά είναι ακόμη νωρίς για να πούμε αν θα υπάρξει ένα νέο δραματικό κύμα, όπως στην Μεγάλη Βρετανία. Ας ελπίζουμε να είναι η τελευταία αύξηση κρουσμάτων της επιδημίας, να περιοριστούν χάρη στα εμβόλια και στην ζέστη», δήλωσε ο Ιταλός καθηγητής ιολογίας, Φαμπρίτσιο Πρελιάσκο.

«Το μεγάλο στοίχημα, βέβαια, θα παιχτεί πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, με το άνοιγμα των σχολείων. Όπως πάντα, βασικής σημασίας είναι η ατομική ευθύνη όλων των πολιτών», υπογράμμισε ο Ιταλός επιστήμονας.

Βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων, τα περισσότερα περιστατικά με παραλλαγή Δέλτα καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι, στην περιφέρεια 'Ανω Αδίγη (στα σύνορα με την Αυστρία) και στο Βένετο.

Παράλληλα, υπάρχουν εστίες και στην Σικελία, στην Σαρδηνία και στην ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια, αλλά οι αρχές υπογραμμίζουν ότι μέχρι τώρα δεν καταγράφηκαν θάνατοι και ιδιαίτερα σοβαρά κρούσματα που να οφείλονται στην συγκεκριμένη παραλλαγή.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο πάντως, αν δεν εμβολιαστεί εγκαίρως τουλάχιστον το 70% των κατοίκων της χώρας, υπάρχει κίνδυνος μέσα στο φθινόπωρο να πρέπει να ληφθούν νέα προληπτικά μέτρα, με σειρά περιορισμών στην λειτουργία των επιχειρήσεων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ