Πελόζι για Μάλερ: Μομφή κατά του Τραμπ χρειάζεται μια «ακλόνητη υπόθεση»

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι τόνισε ότι η κατάθεση μομφής εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει αποσυρθεί ως επιλογή, αλλά η υπόθεση πρέπει να είναι «ακλόνητη» πριν την εξετάσει η Βουλή των Αντιπροσώπων. Οι δηλώσεις έγιναν στον απόηχο αυτών του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την έκθεσή του σχετικά με την υπόθεση της ρωσικής ανάμιξης,

Στις πρώτες του δηλώσεις για την έρευνα της ομάδας του για την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 και για τη σύμπραξη της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Τραμπ με την Μόσχα, ο 74χρονος πρώην επικεφαλής του FBI Μιούλερ τόνισε ότι η άσκηση διώξεων εναντίον του Τραμπ δεν αποτελούσε ποτέ μια «νομική επιλογή» της ερευνητικής του ομάδας.

«Τίποτε δεν είναι εκτός συζήτησης», είπε η Πελόζι σε μια εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο
. «Αυτό που θέλουμε είναι να συγκεντρώσουμε τέτοια ατράνταχτα στοιχεία, μια τέτοια ακλόνητη υπόθεση, που ακόμη και η Ρεπουμπλικανική Γερουσία, που αυτή τη στιγμή δείχνει να μην είναι ένα αμερόληπτο σώμα, να πεισθεί για το δρόμο που πρέπει να πάρουμε ως χώρα», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής.

Νωρίτερα η ίδια τόνισε ότι το Κογκρέσο θα συνεχίσει να ερευνά τον Τραμπ και να καταστήσει τον μεγιστάνα πρόεδρο «υπόλογο».

Ο Δημοκρατικός Τζέρι Νάντλερ, πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο ότι λέει ψέματα για τα ευρήματα της έκθεσης Μιούλερ, αλλά αρνήθηκε να τοποθετηθεί για τις διαδικασίες κατάθεσης μομφής.

Ο ίδιος ο Τραμ αντέδρασε άμεσα μετά τις δηλώσεις Μιούλερ, τονίζοντας ότι τίποτε δεν άλλαξε και πως η «υπόθεση έκλεισε».