Πελόζι για Ιράν: Η Αμερική και ο κόσμος δεν μπορούν να αντέξουν ένα πόλεμο

Την έντονη ανησυχία για τις ιρανικές επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ εξέφρασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Twitter η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Η βουλευτής των Δημοκρατικών προειδοποίησε ότι η Αμερική και ο κόσμος δεν μπορούν να αντέξουν ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση με το Ιράν.

"Παρακολουθώ στενά την κατάσταση μετά τους βομβαρδισμούς που στοχεύουν στρατεύματα των ΗΠΑ στο Ιράκ. Πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια τoυ προσωπικού μας που υπηρετεί (στην περιοχή), περιλαμβανομένης της αποφυγής περιττών προκλήσεων από την κυβέρνηση και απαίτησης από το Ιράν για κατάπαυση πυρός. Η Αμερική και ο κόσμος δεν μπορούν να αντέξουν πόλεμο" ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Οι Δημοκρατικοί δήλωσαν ότι η πυραυλική επίθεση του Ιράν δεν συνιστά έκπληξη, λέγοντας ότι ήταν μια αναπόφευκτη απάντηση στην απόφαση του Τραμπ να δολοφονήσει τον στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών δήλωσε την Τρίτη το βράδυ ότι τα πρόσφατα γεγονότα ήταν "προβλέψιμα", δεδομένου της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Tραμπ "που προσεγγίζει το γελοίο". 

"Μια δράση δημιουργεί δυστυχώς μια αντίδραση", δήλωσε η επίσης βουλευτής των Δημοκρατικών Μπάρμπαρα Λι, ενώ ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή, Στένι Χόγιερ, εξέφρασε παρόμοια εκτίμηση για τα ιρανικά πλήγματα, λέγοντας ότι "νομίζω ότι δεν υπήρξε έκπληξη". 

Πηγή: skai.gr