Κλείσιμο

Πατέρας Μέγκαν Μαρκλ: Η κόρη μου και ο Χάρι μου χρωστάνε

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Τη δική του εκδοχή για το πάγωμα της σχέσης του με την κόρη του Μέγκαν έδωσε ο Τόμας Μαρκλ σε ντοκιμαντέρ του βρετανικού Channel 5 που προβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Υπερασπιζόμενος τις δημόσιες εμφανίσεις του με τις οποίες δε διστάζει να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη συμπεριφορά της κόρης του απέναντί του, ο 75χρονος κ. Μαρκλ είπε ότι η Μέγκαν του είχε υποσχεθεί να τον φροντίζει όταν μεγαλώσει. «Έχω μεγαλώσει πλέον. Τώρα είναι ώρα να φροντίσει τον μπαμπάκα», είπε και πρόσθεσε: «Μου χρωστάνε. Ο Χάρι μου χρωστάει, η Μέγκαν μου χρωστάει. Πρέπει να ανταμειφτώ για όσα έχω περάσει».

Αποκαλύπτει πως η τελευταία επικοινωνία με τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ έγινε τις παραμονές του γάμου τους το Μάιο του 2018.

Τότε είχε κανονίσει με ένα φωτογράφο να τον ακολουθήσει καθώς πήγε σε ένα ίντερνετ καφέ για να ψάξει πληροφορίες για τον πριγκιπικό γάμο. Όπως είπε, εκείνη η απόφαση θα τον «στοιχειώνει» για πάντα.

Ανέφερε πως ο πρίγκιπας Χάρι τον επέπληξε σε ένα τηλεφώνημα, κατά το οποίο ο ίδιος προσφέρθηκε να απολογηθεί στη βασιλική οικογένεια και στη βασίλισσα, αλλά το ζευγάρι του είπε να μην το κάνει.

Λίγες ημέρες αργότερα, λίγο πριν από το γάμο, υπέστη καρδιακή προσβολή και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση. Όπως υποστήριξε, στο τελευταίο τηλεφώνημα με την κόρη του και τον πρίγκιπα Χάρι, ο τελευταίος του είπε «αν με είχες ακούσει, αυτό δε θα είχε συμβεί».

Εκνευρισμένος ο 75χρονος του απάντησε «κρίμα που δεν πέθανα για να μπορέσετε να προσποιηθείτε ότι λυπάστε».

«Μετά τους έκλεισα το τηλέφωνο. Είχα τελειώσει», πρόσθεσε στο ντοκιμαντέρ ο Τόμας Μαρκλ. «Η Μέγκαν και ο Χάρι είπαν ότι θα με προστάτευαν από το άγχος. Η προστασία τους ήταν απλώς να πουν 'μη μιλήσεις σε κανέναν'».

Αποκάλυψε επίσης ότι δάκρυσε παρακολουθώντας στην τηλεόραση το γάμο της κόρης του, ότι ζήλεψε που στην εκκλησία τη συνόδευσε ο πρίγκιπας Κάρολος και ότι δεν πιστεύει πως θα ξαναδεί την κόρη του μέχρι να πεθάνει.

«Για αυτούς δεν υπάρχω και τώρα ο Χάρι, είτε το συνειδητοποιεί είτε όχι, είναι μέλος της οικογένειάς μου και εγώ είμαι κομμάτι όλου αυτού. Θα έπρεπε να μιλάμε», σχολίασε.

Χαρακτήρισε επίσης «υπερευαίσθητο» τον γαμπρό του και εξέφρασε τη λύπη του που δεν έχει δει τον εγγονό του. Ανέφερε ότι είναι «σχεδόν αστείο» πως πληροφορήθηκε την εγκυμοσύνη της κόρης του από το ραδιόφωνο ενώ οδηγούσε.

Άφησε δε να εννοηθεί ότι αν κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης της Daily Mail σε περίπτωση που η αγωγή εναντίον της εφημερίδας από τη Μέγκαν Μαρκλ για δημοσίευση επιστολής της προς τον ίδιο φτάσει στα δικαστήρια, τότε θα παραστεί.

Εξήγησε ότι η επιστολή δεν ήταν επιστολή αγάπης, όπως είχαν δηλώσει φίλοι της δούκισσας του Σάσεξ, αλλά επιστολή «προσβλητική και οδυνηρή» για τον ίδιο. «Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου», συμπλήρωσε.