Το Παρίσι καλεί την Κομισιόν να εξετάσει τα εθνικά σχέδια οικονομικής ανάκαμψης το συντομότερο

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχασε υπερβολικά πολύ χρόνο στην εφαρμογή του σχεδίου ανάκαμψης των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ από την έγκρισή του τον Ιούλιο και τώρα πρέπει να εφαρμοσθεί ως έχει, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γερμανό ομόλογό του Ολαφ Σολτς.

«Υπήρξαμε πολύ αποτελεσματικοί τον προηγούμενο χρόνο στην υιοθέτηση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάκαμψης και στην απόφαση για την έκδοση κοινού χρέους. Έκτοτε, χάσαμε υπερβολικά πολύ χρόνο. Η Κίνα επανέλαβε την οικονομική της ανάπτυξη, οι ΗΠΑ ανθίζουν και οι Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να παραμείνει στην κούρσα», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει τα εθνικά σχέδια ανάκαμψης που θα υποβληθούν αυτήν την εβδομάδα από τα κράτη μέλη «το συντομότερο δυνατόν» ώστε να γίνουν «πραγματικότητα για τους ευρωπαίους πολίτες».

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι η σύγκριση ανάμεσα στο αμερικανικό και το ευρωπαϊκό σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης είναι «άδικη και ατυχής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ