Κλείσιμο

Παρίσι: Ένας νεκρός και μια τραυματίας από πυροβολισμούς έξω από νοσοκομείο

Ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός και άλλος ένας τραυματίστηκε από πυροβολισμούς έξω από το νοσοκομείο Henry-Dunant στο Παρίσι, όπως αναφέρει γαλλικό τηλεοπτικό μέσο. Το Henry-Dunant είναι ένα ιδιωτικό νοσοκομείο που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό 16ο διαμέρισμα της πρωτεύουσας της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το RT, μια γυναίκα και ένας άνδρας χτυπήθηκαν από σφαίρες, ενώ ο δράστης δεν έχει εντοπιστεί ακόμα. Ο άνδρας σκοτώθηκε και η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με αστυνομική φύλαξη. Το τηλεοπτικό δίκτυο BFM μετέδωσε πως η τραυματίας γυναίκα εργαζόταν ως φρουρός ασφαλείας στο νοσοκομείο.

Ο επιτιθέμενος διέφυγε με μοτοσικλέτα, σύμφωνα με πηγή, η οποία πρόσθεσε πως δεν είναι γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης. Έχει ξεκινήσει "έρευνα για δολοφονία και απόπειρα δολοφονίας", δήλωσε η εισαγγελία του Παρισιού, που ανέθεσε τις έρευνες στην ομάδα δίωξης του εγκλήματος της διεύθυνσης αστυνομίας.

Μια περίμετρος ασφαλείας αναπτύχθηκε 50 μέτρα γύρω από το νοσοκομείο, διαπίστωσε δημοσιογράφος του AFP. Πυροσβεστικά οχήματα έχουν σταθμεύσει μπροστά στο κτίριο.

"Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σοκαρισμένοι στο εσωτερικό", εξήγησε υπάλληλος του Ερυθρού Σταυρού.

Πίσω από τον κλοιό, ασθενείς που έχουν κλείσει ιατρικά ραντεβού περιμένουν στην ουρά. Το νοσοκομείο λειτουργεί στο εξής με "μειωμένο προσωπικό", συνέχισε ο υπάλληλος του Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος πρόσθεσε πως μόνο όσοι είναι στον κατάλογο προτεραιότητας μπορούν να εισέλθουν.

 

Πηγή: skai.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ