Ισπανία: Παραμένει κλειστό το αεροδρόμιο στο Αλικάντε λόγω πυρκαγιάς

Ισπανία: Παραμένει κλειστό το αεροδρόμιο στο Αλικάντε λόγω πυρκαγιάς

Το αεροδρόμιο στο Αλικάντε της Ισπανίας, που εξυπηρετεί μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας, παρέμενε σήμερα το πρωί κλειστό εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί στη στέγη του και η οποία δεν έχει κατασβεστεί ακόμη, έγινε γνωστό από τη διαχειρίστρια εταιρεία Aena.

«Η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο, αλλά δεν έχει σβήσει. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν το έργο τους», επεσήμανε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το αεροδρόμιο του Αλικάντε θα «ανοίξει το νωρίτερο στις 14:00 (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας)», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να διευκρινίσει πόσες πτήσεις θα επηρεαστούν από το κλείσιμό του.

Η πυρκαγιά αυτή, που ξέσπασε χθες Τετάρτη και τα αίτιά της παραμένουν άγνωστα, προκάλεσε την απομάκρυνση των εργαζομένων και των επιβατών, καθώς και την ακύρωση πτήσεων ή την εκτροπή τους σε άλλα αεροδρόμια.

Σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, 1.200 τετραγωνικά μέτρα της στέγης του τερματικού σταθμού έχουν υποστεί ζημιά ή έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά.

Το αεροδρόμιο του Αλικάντε είναι το πέμπτο πιο πολυσύχναστο της Ισπανίας, σύμφωνα με την Aena, και από αυτό περνούν χιλιάδες τουρίστες προκειμένου να φτάσουν στις παραλίες της νότιας Βαλένθια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ