Κλείσιμο

Παράξενα κι όμως αληθινά

Το ασχημόπαπο που… δεν έγινε στο φούρνο

Μπορεί η ομορφιά να ανοίγει πόρτες, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι πάντα για καλό…

Ο λόγος για την ιστορία μίας γαλοπούλας, του Γουίλμπουρ, που αν ήταν όμορφος, θα είχε γίνει ένα νοστιμότατο ψητό.

O Γουίλμπουρ γεννήθηκε σε μία φάρμα για γαλοπούλες στο Ντέβον στη Νοτιοδυτική Αγγλία. Η φύση όμως δεν ήταν και τόσο γενναιόδωρη μαζί του και ο Γουίλμπουρ ήταν ο πιο άσχημος από όλα τα υπόλοιπα πουλιά. Είχε πολύ λίγα πούπουλα, παραμορφωμένο σώμα, ήταν αδύνατος και κούτσαινε.

Όσο πλησίαζαν τα Χριστούγεννα, η φάρμα γέμιζε από κόσμο, που ήθελε να διαλέξει το χριστουγεννιάτικο γεύμα του.

Κανείς όμως δε διάλεγε τον Γουίλμπουρ, ο οποίος ήταν προορισμένος να περάσει τα πρώτα του Χριστούγεννα σε μία… πιατέλα.

Έτσι, ο Γουίλμπορ κατέληξε να είναι το μοναδικό πτηνό που δεν πουλήθηκε.

Η ασχήμια του, του βγήκε σε καλό, γιατί όχι μόνο χάρη σε αυτή έζησε, αλλά ο Πίτερ Χέιφορντ, που έχει τη φάρμα, θα τον κρατήσει για κατοικίδιο.

Μάλιστα, τονίζει ότι θα γίνει επίσημο μέλος της οικογένεια. Εξάλλου, όπως λέει ο Πίτερ, πως και βλέποντας τον Γουίλμπουρ με τα μάτια της αγάπης, φαίνεται αξιαγάπητος.


Σκόνη και θρύψαλα


Μπορεί να έχει απαγορευτεί, λόγω επικινδυνότητας, αλλά στους γεμάτους άγχος καιρούς που ζούμε, ίσως το σπάσιμο πιάτων στα μπουζούκια να ήταν μία πολύ καλή εκτόνωση.

Στην Ιαπωνία πάντως, οι αγχωμένοι πολίτες που θέλουν να αποβάλουν το στρες τους, πηγαίνουν σε ένα ειδικό κέντρο στο Τόκιο, όπου πετούν πιάτα, ποτήρια και φλιτζάνια στους τοίχους.

Μη νομίζετε, όμως πως πρόκειται για απλή υπόθεση. Υπάρχει ολόκληρη ομάδα ειδικών, που επιβλέπει τους αγχωμένους πελάτες.

Οι πελάτες μπορούν να διαλέγουν τι θέλουν να σπάσουν, από ένα μικρό φλιτζάνι, μέχρι μία μεγάλη πιατέλα. Οι τιμές κυμαίνονται ανάμεσα στα 2 και 10 ευρώ.
Πριν αρχίσουν το σπάσιμο, φοράνε ειδικά ρούχα για να μην τραυματιστούν και αρχίζουν το σπάσιμο.

Ο Κατσούγια Χάρα, χειροπρακτικός στο επάγγελμα και επικεφαλής του εγχειρήματος, τονίζει ότι το να σπας κάτι είναι πολύ αναζωογονητικό και καταλαγιάζει το θυμό.

Οι πελάτες δηλώνουν ικανοποιημένοι και τονίζουν ότι μετά από κάθε θεραπεία αισθάνονται αναζωογονημένοι και απελευθερωμένοι από την αρνητική ενέργεια.

Αφαίρεση άδειας για υπερβολική ακαταστασία

Είναι γνωστό ότι αν κάποιος τρέχει με μεγάλη ταχύτητα ή οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, τιμωρείται με αφαίρεση αδείας.

Οι γερμανικές αρχές, πρόσθεσαν και άλλο ένα παράπτωμα στη λίστα, την οδήγηση ενός εξαιρετικά ακατάστατου αυτοκινήτου.

Το εν λόγω αυτοκίνητο, μάρκας Vauxhall Astra, ήταν γεμάτο πράγματα: παλιά ρούχα, περιοδικά, ακόμα και κομμάτια επίπλων. Ήταν τόσο γεμάτο, που η οδηγός ίσαίσα φαινόταν.

Η αστυνομία πέτυχε την οδηγό, της οποίας το όνομα δεν έγινε γνωστό, σε έναν αυτοκινητόδρομο του Ντίσελντορφ και της πήραν την άδεια οδήγησης, μέχρι να συμμαζέψει το αμάξι της.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί είπαν ότι το αυτοκίνητο ήταν γεμάτο τόσα πολλά άχρηστα πράγματα, που η οδηγός ήταν σχεδόν κολλημένη στο παρμπρίζ.
Πηγή: Επιμέλεια: Δέσποινα Χριστοπούλου