Παραιτείται ο πολωνός πρωθυπουργός

«Αν η αποχώρησή μου είναι να ωφελήσει την Πολωνία και την πολωνική αριστερά, η επιλογή μου είναι να παραιτηθώ από την ηγεσία της κυβέρνησης», δήλωσε ο Μίλερ σε κοινή συνέντευξη Τύπου μαζί με τον πρόεδρο της Πολωνίας Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.
Ο Κβασνιέφσκι δήλωσε από την πλευρά του ότι θα επιδιώξει το διορισμό ενός αντικαταστάτη του Μίλερ στις 2 Μαΐου, προσθέτοντας ότι θα έχει διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο και ότι ελπίζει να μπορέσει να ορίσει ήδη από τη Δευτέρα τον υποψήφιο αυτόν.
«Η Πολωνία χρειάζεται σταθερότητα και προβλεψιμότητα. Ελπίζω ότι η αλλαγή κυβέρνησης θα είναι καλά σχεδιασμένη και ήπια και δεν θα είναι απειλητική για τα συμφέροντα του κράτους», δήλωσε ο Κβασνιέφσκι στην κοινή αυτή συνέντευξη Τύπου, μετά την ανακοίνωση από τον Μίλερ της παραίτησής του. Η ανακοίνωση αυτή του Μίλερ έγινε έπειτα από την αποχώρηση ομάδας βουλευτών από το κυβερνών κόμμα του πολωνού πρωθυπουργού, τη Δημοκρατική Συμμαχία της Αριστεράς, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο
Πηγή: skai.gr