Πάουελ: Περιμένουμε πράξεις από τον ΑραφάτΙ

Ο Κόλιν Πάουελ ειρωνεύτηκε ταυτόχρονα τις υποσχέσεις «γιο-γιο» -όπως τις χαρακτήρισε - του παλαιστίνιου προέδρου Γιάσερ Αραφάτ.
«Αναμένουμε πράξεις, όχι δηλώσεις. Ο πρόεδρος Αραφάτ είναι δεξιοτέχνης στις διφορούμενες δηλώσεις ή σε δηλώσεις που ανακαλούνται, σαν να τις τραβάει κανείς με το σπάγκο του γιο-γιο», είπε ο Πάουελ στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην περιοδεία του, μέσα στο αεροσκάφος που τον μετέφερε από τη Βουδαπέστη στο Κάιρο.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι η Ουάσινγκτον θα ήθελε να δει τον πρωθυπουργό Αχμάντ Κορέι να αποκτά μεγαλύτερες εξουσίες στον τομέα της ασφάλειας.
«Όταν θα δούμε ότι ο Αχμάντ Κορέι έχει πραγματική εξουσία πάνω στις δυνάμεις ασφαλείας, ότι τις αναδιοργανώνει και ενεργεί κατά της τρομοκρατίας, τότε θα πειστούμε. Πρέπει να δούμε τι γίνεται στην πραγματικότητα και όχι να βασιστούμε μόνο στις δηλώσεις», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στην ένταση που επικρατεί στο παλαιστινιακό στρατόπεδο, με αφορμή τον έλεγχο των υπηρεσιών ασφαλείας, ο κ. Πάουελ εκτίμησε ότι οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται σε μια καμπή.
«Οι άνθρωποι λένε ότι κουράστηκαν από την έλλειψη προόδου στον Οδικό Χάρτη και από τη διαφθορά. Ελπίζω ότι οι παλαιστίνιοι ηγέτες άκουσαν αυτό το μήνυμα καθαρά, ότι το άκουσε ο πρόεδρος Αραφάτ. Είναι καιρός πια να δράσει», κατέληξε.
Πηγή: skai.gr