Πάνω από 80 οι νεκροί από ισχυρή έκρηξη σε εστιατόριο στην Ινδία (upd)

Δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την ισχυρότατη έκρηξης που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου σε κατάμεστο εστιατόριο στην κεντρική Ινδία, με το νεότερο απολογισμό της Αστυνομίας να ανεβάσει των αριθμό τον θυμάτων σε τουλάχιστον 82, από 49 που ήταν νωρίτερα.

Δεκάδες είναι οι τραυματίες, καθώς η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που προκάλεσε την κατάρρευση της οροφής του εστιατορίου, αλλά και ζημιές σε γειτονικά κτήρια. Ο αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται να αυξηθεί, καθώς αρκετοί τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το εστιατόριο βρίσκεται κοντά στον σταθμό λεωφορείων της πόλης Πετλαουάντ και ήταν κατάμεστο τη στιγμή της έκρηξης. Ανάμεσα στους θαμώνες βρίσκονταν μαθητές σχολείων και εργαζόμενοι που έτρωγαν πρωινό.

Τα ακριβή αίτια της τραγωδίας δεν έχουν διευκρινιστεί. Μια εκδοχή είναι ότι η έκρηξη προκλήθηκε από εγκατάσταση υγραερίου στο εστιατόριο, ενώ μια άλλη εξήγηση θέλει την έκρηξη να προήλθε από πυροκροτητή και εκρηκτικά που είχε αποθηκεύσει στο διαμέρισμά του ένοικος γειτονικού κτηρίου. Όποια κι αν ήταν η πρωτογενής αιτία, ο συνδυασμός της εγκατάστασης γκαζιού και των εκρηκτικών έσωσε ακόμα διαστάσεις στην καταστροφή.

Ο αριθμός των νεκρών φαίνεται πως αυξήθηκε λόγω των μετέπειτα μικρότερων εκρήξεων, καθώς δεκάδες άνθρωποι πλησίασαν το σημείο της καταστροφής για να δουν τι είχε συμβεί.

Τη θλίψη του για την τραγωδία εξέφρασε ο κυβερνήτης του Μάχντια Πραντές, προσφέροντας αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων, 200.000 ρουπίες (περίπου 3.000 δολάρια) στους συγγενείς των νεκρών και 50.000 (περίπου 750 δολάρια) για τους τραυματίες.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι.
Πηγή: skai.gr