Παλαιστινιακή εκδίκηση αντί για εκεχειρία

Η ισλαμιστική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ δεσμεύθηκε σε χθεσινοβραδυνό ανακοινωθέν της ότι θα εκδικηθεί για τις πρόσφατες ισραηλινές επιχειρήσεις, που στόχο είχαν να πλήξουν τις ομάδες παλαιστινίων μαχητών στη Τζενίν και στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη, τονίζοντας ότι πρόκειται να χτυπήσει μέσα στο ισραηλινό έδαφος.
«Θα απαντήσουμε εντός ολίγου με δυναμικό τρόπο, χτυπώντας στο εσωτερικό του σιωνιστικού κράτους. Θα δώσουμε μία ηχηρή απάντηση στα σιωνιστικά εγκλήματα στη Ραμάλα, στη Τζενίν και στη Ράφα, καθώς και τις εν εξελίξει απελάσεις των μουτζαχεντίν μας», τονίζουν στο ανακοινωθέν τους οι Ταξιαρχίες του Αλ Κόντς.
Το ανακοινωθέν εκδόθηκε λίγες ώρες μετά την απόρριψη εκ μέρους πολλών παλαιστινιακών ομάδων ---μεταξύ των κι η Τζιχάντ--της αιγυπτιακής πρότασης για εκεχειρία ενός έτους με το Ισραήλ, κατά τη δεύτερη ημέρα των διαβουλεύσεων στο Κάιρο, υπό την αιγίδα της Αιγύπτου, ανάμεσα στις 12 κυριότερες παλαιστινιακές οργανώσεις.
«Η Χαμάς, η ισλαμική Τζιχάντ και το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP) αντιτάχθηκαν στην πρόταση για εκεχειρία ενός έτους, επειδή πιστεύουν πως το Ισραήλ δεν προσφέρει τίποτα ως αντιστάθμισμα», δήλωσε παλαιστινιακή πηγή που συμμετέχει στο διάλογο. Από την πλευρά του, το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FDLP) πρότεινε στις άλλες οργανώσεις ένα σχέδιο «εκεχειρίας ενός έτους, υπό διεθνή επίβλεψη», που θα συνδυάζεται με έξι όρους. Μεταξύ των όρων είναι η διακοπή των ισραηλινών επιθέσεων και η άρση του αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Γιάσερ Αραφάτ (και στις παλαιστινιακές πόλεις, η επιστροφή του Ισραήλ στις θέσεις που κατείχε πριν από το ξέσπασμα της δεύτερης ιντιφάντα το Σεπτέμβριο του 2000, και η διακοπή της κατασκευής του «τείχους ασφαλείας").
Πηγή: skai.gr